Visszatértek a belgiumi nők

2024. május 20. – Szerző: Krikettgalaxis

Majdnem 3 év telt el azóta, hogy Belgium női válogatottja NH20-as meccset játszott, de a tegnapi és mai visszatérésben sem volt sok köszönet. A sokkal kisebb, ezért gyengébbnek hihető Luxemburgtól ugyanis négyből négyszer kikaptak.

A luxemburgi főváros látképe (illusztráció)A luxemburgi főváros látképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Hosszú idő után ma nem volt és mára nem is terveztek egyetlen IPL-mérkőzést sem, hiszen véget ért a csoportkör. A figyelem így jobban ráirányulhatott erre a kis európai NH20-as sorozatra, amit amúgy nem valószínű, hogy túl sokaknak eszébe jutott volna figyelemmel követni – hiszen mind Belgium, mind Luxemburg a krikett világtérképén jelenleg teljesen jelentéktelennek számít.

A belga női csapat eddig története során mindössze három hivatalos meccset játszott: még 2021-ben, Ausztria ellen, és azokat mind el is vesztették. Luxemburg nőikrikett-története sem sokkal hosszabb: ők tavaly mutatkoztak be a nemzetközi színtéren, igaz, ők 5 meccsükből 3-szor is győzni tudtak, méghozzá nagyobb országok ellen: kétszer Szerbiát, egyszer pedig Romániát múlták felül. Bár ez a néhány múltbeli példa nem túl sok lehetőséget adott a jóslásra, de azért arra mindenképpen elég, hogy ne lepődjünk meg túlságosan, amikor ránézünk a mostani sorozat eredményére: 0–4 Luxemburg javára.

A Brüsszel melletti Waterlooban rendezett sorozaton egyébként a hazaiak sok, összesen 11 újoncot avattak – neveik alapján egyikük sem tűnik egyébként ősi flamand vagy vallon családok sarjának... Luxemburgnál mindössze négy debütáns mutatkozott be. Az eredménylapok itt érhetők el:


Alapból nem látható kép
×