Lezajlott az LPL árverése

2024. május 21. – Szerző: Krikettgalaxis

Ahogy az minden árverésen lenni szokott, meglepetésekben most sem volt hiány (főként a meg nem vett emberek okán) a Lanka Premier League 2024-es szezonját megelőző játékosárverésen, ahol ráadásul még egy igazolási rekord is született.

Árverés (illusztráció)Árverés (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Annyiban nem történt változás a Srí Lanka-i ligában, hogy továbbra is nagyon kevés, mindössze 5 csapat vesz benne részt, de a tavalyi 5-ből kettő is (ismét) tulajdonos- és névváltáson esett át. Arról már múltkor írtunk, hogy a Galle Titans idén Galle Marvels néven, zöld színekben folytatja tovább, de azóta kiderült, hogy a Dambulla Aura is felveszi a Dambulla Thunders nevet.

Az árverésen 420-an voltak fent a terítékre kerülő játékosok listáján, így értelemszerű volt, hogy sokaknak csalódnia kellett: egy csapat ugyanis csak 20–24 játékost gyűjthetett be a keretébe, akik közül kötelező a hat külföldi krikettező. Ráadásul a klubonként elkölthető 1 millió dolláros keret felét előzetesen kellett felhasználni: ennek során minden csapat 6–6 játékost már belefoglalt a saját keretébe, a mai árverésen csak a hiányzó helyeket kellett feltölteniük a megmaradó 500 000 dollárból.

Tavaly a legdrágább játékos, Dilsán Madusanka 92 000 dollárért kelt el, de ezt ma ketten is megdöntötték: Iszuru Udána 100 ezerért lett a Gálla játékosa, korábban pedig Matísa Patirana árát vitték fel 120 000-re, ennyiért végül a Colombo Strikers tartotta meg őt.

Az előzetesen szerződtetett játékosokon felül ma többek között az alábbi nagyobb nevek sorsa dőlt el (válogatás):

Az LPL 2024-es idénye július 1-én kezdődik és 21-ig tart.


Alapból nem látható kép
×