Írország nyerte az utolsó európai felkészülési tornát a vébé előtt

2024. május 24. – Szerző: Krikettgalaxis

Három európai válogatott: Írország, Skócia és Hollandia részvételével zajlott le a világbajnokság előtti utolsó többcsapatos krikett-torna. Az eseményen az írek bizonyultak a legjobbnak.

Talán egy ír szurkoló (illusztráció)Talán egy ír szurkoló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A tornát eredetileg Amszterdam mellett, a VRA krikettpályán rendezték volna meg, de május 1-én a Holland Krikettszövetség egy szűkszavú közleményben tudatta: a körülmények (?) miatt nem ez, hanem a Hágához közeli Westvliet sportpark lesz a helyszín.

A rendezvényen mindenki mindenkivel kétszer játszott – volna, de május 20-án az első Írország–Skócia találkozó eső miatt elmaradt. Írország így 3 meccsből nyert meg hármat, ami természetesen elég volt a győzelemhez, míg Skócia egyszer legyőzte Hollandiát, egyszer viszont kikapott tőlük.

Mivel a torna a világbajnokságra történő felkészülést szolgálta, a csapatok nem igazán kísérleteztek az összeállításukkal, de a hollandok így is avattak egy újoncot Daniel Doram személyében: a 26 éves, kétméteres dobó ugyanannyi meccsen, mint ahány méter magas, meccsenként ugyanannyi kaput is szerzett. (A rejtvény megfejtése: összesen tehát négyet.) Összesítve érdekes módon a harmadik (utolsó) helyen végző Hollandia adta a legtöbb futást és a legtöbb kaput szerző játékost is: előbbi Max O’Dowd volt 123 futással, utóbbi pedig Logan van Beek 8 kapuval.

Sajnos a nézőszámokról nincsenek adataink, pedig érdekes lett volna tudni, hogy sokan kimentek-e: a belépés ugyanis ingyenes volt.

A világbajnokságon Írország egyébként Indiával, Pakisztánnal, az USA-val és Kanadával került egy csoportba, Skócia ellenfelei pedig Anglia, Ausztrália, Omán és Namíbia lesznek – bizony nem sok esélyük van egyiküknek sem! Talán a legkönnyebb feladat a hollandokra vár, hiszen ők csak Dél-Afrika, Srí Lanka, Banglades és Nepál ellen kellene, hogy kiharcolják a továbbjutást.


Alapból nem látható kép
×