Srí Lanka kiesése az eső miatt vált majdnem biztossá

2024. június 12. – Szerző: Krikettgalaxis

A rossz időjárás miatt teljesen elmaradt a világbajnokság következő mérkőzése, ahol Srí Lanka és Nepál találkozott volna, így mindkét csapat esélyei jelentősen leromlottak, kiváltképpen Srí Lankáéi.

Eső (illusztráció)Eső (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Most játszották volna a világbajnokság első mérkőzését a floridai Central Broward stadionban, ám a nagy esőzés miatt (még villámárvízriadó is volt a térségben) még csak a pénzfeldobást sem lehetett megtartani.

Éppen akkor jött ez az eső, amikor mindkét csapatnak égető szüksége lett volna a pontokra, éppen akkor, amikor két ilyen lelkes szurkolótáborral rendelkező válogatott csapott volna össze – vagyis éppen a legrosszabbkor. Ugyan ez a pontosztozkodás nem jelenti egyik csapat kiesését sem, de szinte nullára csökkentette Srí Lanka esélyeit. Egyrészt nagyon nagy arányban le kellene győzniük Hollandiát, de ez még semmi, mert másrészt a Banglades–Hollandia meccsnek eredmény nélkül kell végződnie, mert ha ott bármelyik is nyer és két pontot kap, akkor Srí Lanka nem tudja megelőzni sem őket, sem amúgy Dél-Afrikát (mint az már régebben eldőlt). Nepálnak sincs már a sorsa a saját kezében: amellett, hogy le kellene győzniük Dél-Afrikát és Bangladest is, más eredményeknek is teljesülnie kellene a nepáli továbbjutáshoz. Vagyis bátran mondhatjuk, hogy Dél-Afrika, a biztos továbbjutó mellett vagy Hollandia, vagy Banglades lesz a Szupernyolcas másik résztvevője a D csoportból.


Alapból nem látható kép
×