Foci után krikettben is legyőztük Izraelt

2024. június 12. – Szerző: Krikettgalaxis

Hétvégén a magyar fociválogatott 3–0-ra kerekedett felül Izraelen, most pedig a krikettválogatottunk is megtette ugyanezt: ha szűken is, egyetlen kapuval, de ebben a sportágban is legyőztük Izraelt. A különbség annyi, hogy ez nem barátságos meccs volt, hanem világbajnoki selejtező. Előtte viszont sajnos kikaptunk Portugáliától.

A budapesti Országház (illusztráció)A budapesti Országház (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Bár még javában zajlik a 2024-es Húsz20-as vébé, három nappal ezelőtt elkezdődtek a 2026-os világbajnokság európai selejtezői is. A selejtezőn 30 válogatott vesz részt, többségük Európából, de pont a mi csoportunkban található egy ázsiai csapat is Izrael személyében.

Csoportunkban mindjárt a nyitómeccset mi játszottuk a portugálok ellen, akik nálunk nagyjából 30 hellyel állnak jobban a világranglistán. És egész jól sikerült is őket megszorongatnunk, de sajnos a bravúr a végén mégsem jött össze: az első félidőben 150 pont alatt tartottuk őket, a kergetés során pedig kapitányunk, Ravindran Vinoth 50-esének köszönhetően úgy a 12–14. játszma táján már időarányosan jobban is álltunk, mint ők – ám sajnos innen már nem sikerült tartani a tempót, és 15 futással ők nyertek.

Máshogy sikerült viszont az Izrael elleni összecsapás. Itt tapasztalt dobónk, Mandhyan Harshvardhan rögtön egy szűz játszmával kezdett, de utána az ellenfél két nyitó ütőse igen szívósan tartotta magát, és csak a 10. játszma végén sikerült megtörni a társulásukat Burhan Muhammadnak. Ő aztán később nagy hőssé vált, mert további három ütőst is kiejtett, így végül 123-as célt kellett kergetnünk. Ez jóval alacsonyabb volt, mint a portugálok ellen, de nehezebben is ment a kergetés. Egyik nyitónk, Ghani Abbas ugyan elért 36 pontot, de utána a következő 5 ütősünk sajnos nem jutott tovább fejenként 5 futásnál. Amikor a 13. játszmában a 6. emberünk is kiesett, és még csak 62 pontunk volt, már teljesen elszállni látszottak a remények, de ekkor jött Farasat Ali és Fontaine Mark, akik mindketten bőven átlépték a 20 futást, és összesen 5 darab hatost is ütöttek. Nekik köszönhetően igazán izgalmas lett a véghajrá, abból pedig mi jöttünk ki jobban: 4 megmaradó dobással, de csak 1 megmaradó kapuval sikerült elérnünk a célt!

Jelenleg az 5-tagú csoport 3. helyén állunk, de még hátravan két nagyon nehéz meccs az eddig veretlen Románia és a listavezető Ausztria ellen... Ha ki akarnánk jutni a vébére, először is ezt a csoportot kellene megnyernünk (a második hely nem lenne elég), és utána még további, még sokkal nehezebb mérkőzéseket is sikerrel kellene vennünk. Velünk egyidejűleg zajlik egy másik csoport is: ott már most látszik, hogy minden bizonnyal Olaszország lesz a befutó. Aki tehát megnyeri a mi csoportunkat, arra először Olaszország vár, és aki ott nyer, az jut be a végső, nagy európai selejtezőbe.


Alapból nem látható kép
×