Jól mutatkoztak be a horvát nők, de Gibraltár még jobb volt

2024. június 16. – Szerző: Krikettgalaxis

Története első női NH20-as meccseit játszotta Horvátország a ma befejeződött 3-csapatos Közép-Európa-kupán, ahol három győzelemmel kezdtek, de végül egy vereség miatt NFA-val Gibraltár mögött csak a másodikak lettek. Csehország mindenkitől kikapott.

A híres gibraltári szikla (illusztráció)A híres gibraltári szikla (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Három olyan válogatott versengett egymással a Prága melletti Scot Page nevű pályán, amelyek a világ kezdetétől kezdve idén tavaszig bezárólag egyetlen egy női NH20-at sem játszottak még. Azóta Gibraltár és Csehország már bemutatkozott ebben a formátumban, de Horvátország csak most.

Egyetlen csoportkör volt, ahol mindenki mindenkivel kétszer játszott. Csehország mindannyiszor súlyos vereséget szenvedett, de Gibraltár és Horvátország közül egyszer az egyik, másszor a másik nyert, amikor egymással csaptak össze. Így tehát közöttük pontegyenlőség lett, és a nettó futási aránya Gibraltárnak volt jobb, így ők nyerték meg a tornát.

Gibraltárnál már múltkor is megírtuk, hogy Sally Barton 66 éves korában lépett pályára – nos, ő most is itt volt, de, mint a világon mindenki, ő is tovább öregedett, és most már 67 évesen játszott! Ennyire idősek ugyan nem voltak a többi csapatban, de azért náluk is jellemző volt, hogy sok, hogy is mondjuk illendően: nem túl fiatal játékost tettek be a csapatukba. A cseheknél az 51 éves Romana Mikulášková, míg a horvátoknál az 55 éves Helen Leko volt a rekorder – de az is igaz, hogy voltak azért 2000 után született játékosaik is (főleg Csehországnak).

És mindjárt a torna legjobbja (nem mondták ki hivatalosan, hogy ő az, csak mi mondjuk) egy 18 éves lány lett: a horvát Erin Vukušić, aki 2 ötvenest szerzett, összességében pedig 197 futásával megnyerte az ütősranglistát. Emellett dobásban volt négy kapuja és egy szűz játszmája is, valamint a mezőnyben két elkapása: ennél több senki másnak sem volt. A legtöbb kaput (8-at) pedig a gibraltári Elizabeth Ferrary jegyezte.


Alapból nem látható kép
×