Dánia két vasat is tartott a tűzben, de hiába

2024. június 16. – Szerző: Krikettgalaxis

Egyszerre két sorozaton, tornán vett részt Dánia válogatottja: az igazi csapat Jersey ellen játszott (és bukott el) egy NH20-as sorozatot, a második számú, vagy A-válogatott pedig az Északi-kupán szerepelt Norvégia és Finnország mellett. Ott is csak kevés sikerélményük volt.

A Nyhavn városrész Koppenhágában (illusztráció)A Nyhavn városrész Koppenhágában (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Jersey ellen hazai pályán, a Svanholm Parkban lépett volna fel három alkalommal a dán válogatott, de a szombatra tervezett első meccs teljesen elmaradt. Ma viszont megrendezték mind a kettőt: ezeken viszont mindkét alkalommal a vendégek arattak sima győzelmet. A legkiemelkedőbb jersey-i játékos a 20-éves Asa Tribe volt, aki mindkét meccsen 50-est szerzett. A részletes eredménylapok megtekinthetők itt:

Mindeközben Finnországban, azon belül is Keravában a házigazda finnek Norvégiával és a dán A-válogatottal játszottak egy furcsa tornát. Azért mondjuk, hogy furcsa, mert egyrészt az A-válogatott meccsei nem számítottak hivatalos NH20-nak, így csak a három finn–norvég összecsapás kapta meg ezt a státuszt, másrészt azért, mert nem is egyenlő számú mérkőzést játszott mindenki. Mint írtuk, a finnek és a norvégok 3-szor találkoztak, de a dán A-válogatott mindkettejükkel csak kétszer. Végül ez nem számított a végső sorrend kialakulásában, ugyanis Norvégia mindig mindenkit megvert, Finnország meg mindig mindenkitől kikapott, így a dánok egyértelműen a második helyen álltak. A három NH20-as meccs eredménylapja elérhető itt:


Alapból nem látható kép
×