Egy jószerével ismeretlen észtországi játékosé a világ leggyorsabb százasa!

2024. június 17. (utolsó módosítás: 2024. június 17. 20:26) – Szerző: Krikettgalaxis

Idén egyszer már megdőlt a leggyorsabb NH20-as százas világrekordja, de ma ismét: ezúttal egy Ciprus elleni meccsen az észtországi Sahil Chauhan mindössze 27 (!) dobásból érte el a 100 futást!

Tűzijáték (illusztráció)Tűzijáték (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Észtország nem éppen a sikeres krikettjéről volt ismert eddig: férfi válogatuttjuk eddig mindössze 15 hivatalos meccset játszott, amiből kettőt tudtak megnyerni, a nők pedig 5-ből egyet sem. Most viszont egy észtországi (bár a neve alapján valószínűsíthetően Indiából származó) játékos került a figyelem középpontjába: a a 32 éves Sahil Chauhan ugyanis 27 labdából ért el 100 pontot, amivel jócskán, 6-tal (!) megdöntötte az eddigi 33-as rekordot, amit a namíbiai Jan Nicol Loftie-Eaton állított fel márciusban, illetve a teljes Húsz20-as formátum 30-as rekordját, ami még Chris Gayle-től származott 2013-ból.

Észtország előtt egy nem kicsi, 191-es cél tornyosult, ám, hiába a többi csapattag nagy részének gyengélkedése, Chauhannak köszönhetően 13 játszma alatt (!) meglett nekik a sikeres kergetés. Chauhan végül egészen hihetetlen eredménnyel, 41 dobásból elért 144 futással zárt, köszönhetően 6 négyesének és 18 hatosának. Ez a 18 hatos is világcsúcs lett: eddig 16 volt a legtöbb.

És ezzel az eredménnyel Chauhan sajnos egy magyar világrekordot is átadott a múltnak: eddig a magyar válogatottban játszó Kukikhel Zeeshan volt az, aki a maga 137 pontjával a világ legtöbb futását mondhatta magáénak egy NH20-as meccs második félidejében.

Chauhan egyébként korábban csupán három mérkőzést játszott az észt válogatottban, ezek alkalmával pedig összesen 18 futást tudott összegyűjteni. A mai első meccsén (merthogy kettőt is játszottak) például 0 ponttal esett ki az első vele szembeni dobásból...

És még mielőtt teljesen elájulunk ettől a 144-től, tegyük hozzá: ez a meccs a ciprusi Happy Valley pályán zajlott, ami elég kicsi pálya.


Alapból nem látható kép
×