Hollandiának legalább a női válogatottja hozott egy kis sikerélményt

2024. június 19. – Szerző: Krikettgalaxis

Hollandia ugyan kiesett a férfi világbajnokság csoportkörében, de az elmúlt napokban a nők egy kis NH20-as sorozaton fogadták Hongkongot, és négyből négyszer le is győzték őket. Nem mintha ez összemérhető lenne egy vébével, de azért egy kis vigaszt jelenthet az európaiaknak.

Amszterdami látkép (illusztráció)Amszterdami látkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Történetük során még soha nem találkoztak egymással a hollandok és a hongkongiak, legalábbis a nők. Most érkezett el az ideje, hogy utóbbiak egy kis, különösebb tét nélküli sorozatra ellátogassak az utrechti Maarschalkerweerd sportparkba, ahol három nap alatt négyszer vívtak meg egymással. A második alkalommal az esős időjárás miatt csak később tudták elkezdeni, és a mérkőzés is lerövidült 14–14 játszmára, de legalább nem kellett lemondani az egészet. Az eredménylapok itt érhetők el:

Hivatalosan nem választották meg a sorozat legjobb játékosát, de mi Robine Rijkére szavazunk, aki 167 futással messze a legeredményesebb ütős volt, ráadásul kétszer ki sem esett, és 3 elkapása is volt. A legtöbb kaput a szintén holland Silver Siegers szerezte: ő 6-szor volt eredményes.


Alapból nem látható kép
×