Justin Sammons az új zimbabwei vezetőedző

2024. június 20. – Szerző: Krikettgalaxis

Régóta nem volt végleges edzője a zimbabwei válogatottnak, de most végre megtörtént a kinevezés: a választás pedig a dél-afrikai Justin Sammonsra esett. A segédedző Dion Ebrahim lesz.

Zimbabwei táj vonuló elefántokkal (illusztráció)Zimbabwei táj vonuló elefántokkal (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Javában zajlik a Húsz20-as világbajnokság – azonban Zimbabwe nélkül: egyetlen teljes jogú ICC-tagországként ők voltak azok, akiknek nem sikerült kijutniuk a tornára. Pont ez volt a fő oka annak, hogy még tavaly decemberben lemondott az elődő edzőjük, Dave Houghton, akinek a helyére azóta sem találtak megfelelő embert. Mostanáig.

A zimbabwei szövetség elnöke, Tavengwa Mukuhlani ugyanis bejelentette: Justin Sammons személyében végre megtalálták Houghton utódját. Mukuhlani szavai szerint Sammons nagy edzői tapasztalattal rendelkezik, és híres arról, hogy felismert és fejlesztett több igen tehetséges dél-afrikai játékost. Mivelhogy Sammons eddig kizárólag Dél-Afrikában dolgozott: ottani helyi csapatokat edzett és az ottani válogatottnál volt ütési szaktanácsadó 2021 és 2023 között.

A másodedző, Dion Ebrahim 2001 és 2005 között több mint 100 nemzetközi meccsen játszott a zimbabwei válogatottban, mostanában pedig az új-zélandi válogatottnál is dolgozott háttéremberként.

A stáb többi tagját majd Sammonsszal egyeztetve jelölik ki. A 19A-s válogatottnál viszont már tudni lehet, hogy Elton Chigumbura lesz a vezetőedző, Norbert Manyande az ütőedző és Paul adams a dobóedző.


Alapból nem látható kép
×