Még mindig Jersey a legjobb a Csatorna-szigeteken

2024. június 23. – Szerző: Krikettgalaxis

A francia partok közelében fekvő két, önálló krikettválogatottal rendelkező sziget, Jersey és Guernsey csapata újra összecsapott, ezúttal háromszor: 1–2-re a vendég Jersey nyerte a sorozatot, de legalább végre Guernsey is szerzett egy győzelmet.

Az Orgueil-hegyi vár Jersey szigetén (illusztráció)Az Orgueil-hegyi vár Jersey szigetén (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A hivatalosan és részben kulturálisan az Egyesült Királysághoz tartozó, és ezért a többi európai államnál régebbi krikettkultúrával rendelkező szigetek azóta, hogy pár éve NH20-ra is jogosultakká váltak, a nőknél már 6-szor, a férfiaknál pedig 9-szer találkoztak egymással. Mindeddig Jersey volt nagy fölényben, és ez a mostani, újabb 3 férfimeccs során sem változott meg, viszont Guernsey, amely eddig még soha egyszer sem tudta őket megverni (a férfiaknál), most végre egy meccset azért csak megnyert a háromból.

A helyszín egyébként ezúttal Guernsey szigete volt: a tegnapi két összecsapást az V. György pályán rendezték, a mait viszont a Guernsey Rovers AC pályáján: ez utóbbi helyszínen ez volt a történelem első nemzetközi meccse.

Az eredménylapok itt tekinthetők meg:

A legtöbb futás és a legtöbb kapu is egy-egy jersey-i játékos nevéhez fűződik: az ütősöknél Jonty Jenner lett a legjobb 141 futással, a dobók közül pedig a 6 kaput szerző Charles Perchard.

A férfi örökmérleg ezek után a két csapat között a következőképpen néz ki: 12 mérkőzésből 10-et nyert Jersey, 1-et Guernsey, 1 pedig holtverseny lett.

A nyári világbajnoki selejtezőkön ez a két válogatott is részt vesz majd. Jersey ellenfelei Belgium, Horvátország, Svájc és Szerbia lesznek, míg Guernsey-nek Bulgáriával, Észtországgal, Finnországgal és Máltával kell majd megküzdenie.


Alapból nem látható kép
×