Újabb kergetős győzelemmel búcsúzott az LPL a dambullai helyszíntől

2024. július 10. – Szerző: Krikettgalaxis

Lejátszották a 2024-es Lanka Premier League 9., azaz utolsó dambullai meccsét is: az eddigi 8 közül 5-öt a kergetők nyertek, és nem volt ez ma sem másképp: a Galle Marvels az utolsó játszmában vadászta le a Kandy Falcons 188-as célját.

A gállai erőd légi felvételen (illusztráció)A gállai erőd légi felvételen (illusztráció)

A kép szerzője: Rovin Shanila (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

A második helyen álló Gálla és a tegnapi rekordnagy kergetésének ellenére is utolsó Kandi összecsapása volt az utolsó, amit idén Dambullában rendeztek. Három napja kettejük összecsapását ugyanitt a Marvels nyerte, méghozzá elég könnyedén, így a Falconsnak már csak ezért is lett volna visszavágnivalója. Azonban egy újabb Gálla-győzelem egy kicsit a tabella szétszakadását jelentette volna: akkor ugyanis eltűnt volna az utolsó 6-pontos együttes, és csak 8 vagy 4 egységgel állna mindenki.

Ahogy az mostanában divatos volt ebben a ligában, a pénzfeldobást nyerő Gálla a dobást választotta, és nem meglepő módon az ellenfél kapitánya is elmondta utána, hogy ők is azt szerették volna. Előbbiek a dobófronton változtattak egyet legutóbbi (vesztes) találkozójukhoz képest: Zahúr Hán, a sebes dobó helyett a pörgető Prabhát Dzsajaszúrija érkezett. Ugyancsak a dobók között cserélt a Kandi is: ott Dusmanta Csamíra maradt ki, Kaszun Radzsita pedig érkezett.

Ütésben a tegnapi rekordkergetés hőse, Dinés Csandimál ma is hasonlóan kezdett: 13 dobás után már 32 pontja volt, de ekkor Dzsajaszúrija ki nem térülő, úszó labdája megtévesztette, és élezését a kapus elkapta. Társa, Andre Fletcher azonban már ekkor is 21 ponton állt, és a következőkben is jól folytatta – egyetlen jelentős hibája az volt, hogy amikor a 6. játszma végén Mohammad Háriszt a bíró kiküldte LKE miatt, és Hárisz megkérdezte Fletchert, hogy szerinte érdemes-e videózni, ő gyorsan lebeszélte róla csapattársát – pedig utólag kiderült, hogy a labda mellément volna... Az erőfölény így is 69/2-re végződött, ami mára is sok pontot ígért – ám Fletcheren kívül a legtöbb ütős mégsem adott hozzá túl sokat az összpontszámhoz. Szinte mindenki más 10 pont alatt kiesett (a 15–16. játszma fordulóján a Gálla dobói csapatmesterhármast is elértek), csak két kivétel volt, akik (viszont dicséretükre legyen mondva, elég gyorsan) közel 30–30 futást teljesítettek: az 5. rendű Anydzseló Mattijúsz és a 8. rendű Ramés Mendisz. Fletcher viszont 69-ig menetelt, miközben egyébként 50-esét a 11. játszma elején egy gigászi, 112 méteres hatossal biztosította be. Kérdés volt viszont, hogy ezen a pályán mire lesz elég a csapat által elért 187 pont, ami amúgy máshol sokhelyütt szép eredmény lenne.

A második félidő nyitó társulása, Nirósan Dikvella és Alex Hales hasonlóan jól indult, mint az elsőé, sőt, még (nem kis részben elég sok széles extrának köszönhetően) jobban is, mert az erőfölény végére már 72/0-n álltak. Dikvellát végül ezek után kapta el saját dobásából Vanindu Haszaranga, de a félidő felére már pontosan 100/1-en álltak a zöldek. Igaz, hogy ezek után sikerült három játszmát is lehozniuk a kandi dobóknak határ nélkül, és még Tim Seifert is kiesett közben, de Hales és az új ember, Bhánuka Rádzsapaksa a 14. és főleg a 18 futást hozó 15. játszmától kezdve újra begyorsított, és egyre közelebb és közelebb zárkóztak a célhoz. A dobóknak végül nem volt meg a válasza erre a társulásra, így a Marvels 4 dobással a vége előtt beért a célba. A tabellán a helyezések nem változtak, de a Gálla jóval kedvezőbb helyzetbe került: innen már nehéz lenne nem továbbjutniuk a végén!

Most két nap szünet következik ebben a ligában, amíg a csapatok átköltöznek a fővárosba: a végét (az elődöntőkkel, döntővel együtt) már ott rendezik majd. Ez abból a szempontból is jó, mert Kolamba térségében sokkal-sokkal több lakónépesség koncentrálódik, mint az eddigi helyszíneken, így nyilvánvalóan a nézőszámok is jóval magasabbak lesznek. Bár ma például itt, Dambullában is szép nézősereg gyűlt egybe, de az elmúlt napokban volt, amikor alig lézengtek a lelátókon.


Alapból nem látható kép
×