Meggyilkolták Dhammika Nirósanát, az egykori Srí Lanka-i 19A-s kapitányt

2024. július 17. – Szerző: Krikettgalaxis

Családja körében lőtték le a krikettpályafutását ígéretesen indító, de igen fiatalon visszavonuló Dhammika Nirósanát. Az egykori gyors dobó és jobbkezes ütős mindössze 41 éves volt.

Srí Lanka-i zászló (illusztráció)Srí Lanka-i zászló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Nirósana különböző források szerint ambalangodai otthonában vagy otthonán kívül tartózkodott, és ha otthon, akkor feleségével és két gyermekével, amikor egy ismeretlen tettes (vagy tettesek?) egy 12-es puskával rálőtt, amelynek következtében elhunyt. Amikor a rendőrség kiérkezett a helyszínre, a holttestet birtokba vették és boncolásra küldték, majd megindították a nyomozást.

Egyelőre sem a bűntett oka, sem az elkövetőjének kiléte nem ismert. Vannak azonban olyan sejtések, amelyek szerint bűnbandák közötti leszámolás áldozata lett, ugyanis be kell vallani: ő maga is belekeveredett jónéhány zűrös ügybe az elmúlt években, és nem feltétlenül ártatlanul... Egyik barátját például korábban ugyanebben a térségben már megölték, ezek után pedig Nirósana is elmenekült az országból – csak három hónapja tért haza.

Tizenéves korában nagyon nagy krikett-tehetségnek tartották. Különféle korosztályos csapatok után 2000-ben Srí Lanka 19A-s válogatottjában is bemutatkozott, amelynek 2002-ben rövid ideig kapitánya is volt. 2002-ben részt vett az Új-Zélandon rendezett 19A-s világbajnokságon is, ahol 5 játékrész alatt 7 kaput szerzett.

Fiatalon olyan későbbi hírességekkel játszott együtt, mint például Anydzseló Mattijúsz és Upul Taranga. A felnőtt válogatottba viszont soha nem került be, főként azért, mert 2004 végén, mindössze 21 éves korában befejezte a krikettezést.


Alapból nem látható kép
×