Kisebb botrány kerekedett az új Brian Lara-könyv egyik állításából

2024. július 22. – Szerző: Krikettgalaxis

Nyilvános bocsánatkérésre szólítja fel Brian Larát két korábbi csapattársa, Viv Richards és Carl Hooper, mert szerintük egy hamis és becsületsértő állítás jelent meg velük kapcsolatban a Lara által írt, júniusban megjelent új könyvben.

Brian Lara 2009-ben egy krikettmozdulatot mutat Barack Obama amerikai elnöknek (illusztráció)Brian Lara 2009-ben egy krikettmozdulatot mutat Barack Obama amerikai elnöknek (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Pár hete jelent meg a világhírű Brian Lara új könyve Lara: az angliai krónikák címmel. Az önéletrajzi jellegű, rengeteg érdekességet tartalmazó műbe azonban bekerült egy olyan állítás, ami a benne érintetteket érzékenyen érintette. Kezdjük mindjárt azzal, mi volt ez!

A szerző azt írta, Viv Richards szavai az öltözőben alkalmasak voltak a játékosok megfélemlítésére, bár hozzátette: mindig is a karibi válogatott előrehaladását tartotta szem előtt. Mint fogalmazott: Viv három hetente egyszer sírást okozott nekem, de Carlnek [Carl Hooper] meg minden héten. Viv hangszíne megfélemlítő volt, és ha nem vagy elég erős, akkor magadra veszed, és a hatással lesz rád. Ami engem illet, rám sosem volt hatással. Egy módon még szívesen is vettem, mert annyira a kezei alatt voltam, hogy tudtam, hogy jön a sértés, de nekem erős személyiségem van. Carl? Pontosan tudom, hogy Carl félt Viv Richardstól.

Most viszont Carl Hooper azt állítja, Richards soha nem okozott neki semmiféle kényelmetlenséget, és mindig támogatta, védte. Mint tegnap megjelent közös közleményükben fogalmaztak: Az állítás, miszerint Sir Vivian agresszív volt Hooper úr irányába, és hetente egyszer sírást okozott neki, egyértelműen hamis. Az ilyen leírások Sir Viviant érzelmi bántalmazások elkövetőjeként festik le, ami nem csak alaptalan, de mélyen bántó is mindkét fél részére. Sir Vivian, mint Hooper úr első kapitánya, soha nem okozott érzelmi kényelmetlenséget Hooper úrnak. Sőt, ellenkezőleg, mindig is egy bátorító tanácsadóként lépett fel, és megingathatatlan támogatást biztosított számára. Közel 40 évnyi kapcsolatuk kölcsönös tiszteletre és bajtársiasságra alapul. A köztük levő kölcsönhatás hibás ábrázolása Lara úr könyvében az igazság súlyos elferdítése, és indokolatlan kellemetlenséget okozott mindkét érintett félnek és családjaiknak.

Hooper és Richards szerint ebből a megtévesztésből Lara csak hasznot akar húzni, és felszólították a szerzőt, azonnal vonja vissza a nyilvánosság előtt ezeket az állításait, és kérjen őszinte bocsánatot.

Lara és Richards egyébként egyetlen nemzetközi meccsen játszott együtt, míg Lara és Hooper már sokkal több alkalommal. A könyvben amúgy nem érződik ellenszenv Richards iránt, sőt, Lara azt is megírta, hogy mennyire sajnálta, hogy nem jutott neki több lehetőség, hogy együtt legyenek bent a pályán.


Alapból nem látható kép
×