Olaszország az egyik legjobb az európai női kiscsapatok közül

2024. július 28. – Szerző: Krikettgalaxis

Egy kicsi, háromcsapatos NH20-as tornát rendeztek az elmúlt napokban Németországban, ahol Olaszország könnyedén felülmúlta a házigazda Németországot és a harmadik résztvevőt, Jersey-t is.

Egy kis olasz finomság (illusztráció)Egy kis olasz finomság (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az egyértelmű, hogy Európában ma még női krikettben is messze kimagaslik a válogatottak közül Anglia, őket pedig Írország, Skócia és Hollandia követi. Rajtuk kívül az összes többi ország a gyors fejlődés korszakát éli: de mivel ez a fejlődés pár évvel ezelőtt szinte nulláról indult, így ma még nem tartanak egy szinten az imént említettekkel. De azért azt már látni lehetett az elmúlt években, hogy ebben a mezőnyben Németország és Olaszország azért az erősebbek közé tartozik.

És akkor ott van még Jersey, a kis angol sziget, ahol nagy hagyománya van a krikettnek, de a sziget kis lakossága miatt várhatóan csak addig fog erősnek számítani Európában a jersey-i válogatott, amíg a kontinens nagyobb országai még nem erősödtek meg eléggé. Emiatt Jersey-vel játszani pont megfelelő fokmérő lehet a nagyobb országok számára: ezért is volt igen izgalmas, hogy mi lesz ennek a kis tornának a végeredménye, ahol Olaszország és Jersey látogatott Németországba.

A csoportkörben mindenki mindenkivel kétszer találkozott. Olaszország végiggázolt mindenkin, viszont Jersey és Németország két összecsapása közül az egyik az egyik, a másik pedig a másik válogatott győzelmével végződött. Végül a nettó futási arány miatt a házigazdák végeztek a második helyen, így ők jutottak be a mai döntőbe. De ahogy várható volt, a döntőben ismét olasz(országi) siker született, így bátran kijelenthetjük, amit a címben is írtunk: az európai kiscsapatok közül Olaszország az egyik legjobb.

A torna legtöbb futását az olasz válogatott tagja, a 22 éves Ilenia Sims szerezte, aki 117-ig jutott, míg a dobóranglista élén a németországi Janet Ronalds végzett, aki 8 kaput szerzett.

Miután véget ért a döntő, az olasz és a német csapat még egy plusz meccset játszott egymással, ami már nem számított bele ebbe a tornába, de attól még hivatalosan NH20-nak minősült. Valószínűleg nem lepődik meg senki azon, ha eláruljuk: itt is Olaszország nyert.


Alapból nem látható kép
×