Minimális különbséggel Csehország nyerte Magyarország előtt a sződligeti ECI-tornát

2024. július 28. – Szerző: Krikettgalaxis

Most hétvégén egy Tíz10-es formátumú, háromcsapatos nemzetközi tornát rendeztek Sződligeten. Az első helyen Csehország végzett, alig lemaradva tőlük Magyarország lett a második, míg Románia a harmadik.

Az Orloj óra, Prága egyik jelképe (illusztráció)Az Orloj óra, Prága egyik jelképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Éppen hogy véget ért az ECS nevű, magyarországi klubcsapatokat felvonultató Tíz10-es minibajnokság Sződligeten, máris kezdődött egy nemzetközi torna ugyanott: az úgynevezett ECI. Ezt is az Európai Kriketthálózat (ECN) szervezte.

Ezen a házigazda magyar válogatott mellett Csehország és Románia vett részt. Mindenki mindenkivel háromszor találkozott, egy győzelemért pedig vagy 3, vagy 4 pont járt (a siker arányától függően), míg a vereségért ugyanígy 1 vagy 0. Szombaton máris sajnos egy Csehország elleni, 9-kapus vereséggel kezdtünk, de utána Románia ellen javítottunk, és 6 futással győztünk. Délután viszont fordult a kocka, és 7 kapuval már elvertük a cseheket, sőt, Romániát 8 kapuval múltuk felül még mindig az első napon. Ma, vasárnap is mindkét ellenfelünk ellen sikerrel hagytuk el a pályát: ezúttal Csehországot 29 futással, Romániát pedig 45 futással győztük le.

Ám kevesebb győzelme ellenére mégis Csehország lett az első, mert ők többször nyertek nagyobb arányban, így ugyanúgy 16 ponttal végeztek, mint mi. Románia viszont csak 4-et tudott begyűjteni, miközben egy meccset sem nyert meg. Ráadásul Csehország nettó futási aránya +2,552 lett, a mienk meg csak +2,112, így tényleg csak egy hajszálon múlt, hogy nem Magyarország nyerte meg a tornát.

A legtöbb futást a csehországi Sazib Bhuiyan szerezte (302-t), míg a legtöbb ütőst (10-et) csapattársa, Abul Farhad ejtette ki. A magyar válogatottból mindkét mutatóban Rasik Sheikh volt a legeredményesebb, aki 237 futást és 5 kaput szerezve mindkét ranglistán a második helyre futott be. Ami pedig az elkapások számát illeti: na ott Rasik Sheikh már holtversenyben első lett, mivel ugyanúgy 6 elkapása volt, mint a csehországi Riaz Afridinek.


Alapból nem látható kép
×