Spanyolország rommá verte Horvátországot egy felkészülési sorozaton

2024. augusztus 4. – Szerző: Krikettgalaxis

Horvátország ellen egy közepes és négy rettentő nagy győzelmet aratva készült Spanyolország a hamarosan kezdődő európai vébéselejtezőre. Három dobójuk is ötös zsákmányig jutott, és időnként ütőseik is parádéztak.

A híres madridi Gran Vía út (illusztráció)A híres madridi Gran Vía út (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Valószínűleg nagyon várták már a horvát és horvátországi krikettrajongók a nagy pillanatot: először rendeztek hivatalos válogatottmeccset országuk területén, méghozzá a zágrábi Mladost krikettpályán. Ráadásul nem is egyet, hanem mindjárt ötöt: a világbajnoki selejtezőre készülő Spanyolország látogatott hozzájuk három napra, 5 NH20-ra, az úgynevezett Mediterrán kupára.

Előtte bemelegítésként egy Tíz10-es meccsen is összecsaptak: itt Spanyolország 146 futást gyűjtött be, míg a hazaiak csak 85-öt tudtak: már ez is előrevetítette, mi várható a Húsz20-as mérkőzéseken. És valóban az is történt: a vendégek mindegyiket megnyerték, ráadásul az utolsó négyet nagyon-nagyon megnyerték. Az eredménylapok elérhetők itt:

Ahogy azt a bevezetőben is említettük: a spanyol válogatottban elsősorban a dobók remekeltek. Az első találkozón Yasir Ali 6-os zsákmányig jutott, majd a harmadikon Charlie Rumistrzewicz öt ütőst ejtett ki, de ugyanezt megtette a negyedik összecsapáson Sebastian Hughes-Piñán is. Ugyanezen a mérkőzésen ütősük, Hamza Dar 30 dobásból gyűjtött be 70 futást, míg az ötödik viadalon Daniel Long Martínez jutott el 79 futásig. Összesítésben is Hamza Daré lett a legtöbb futás (171), viszont a legtöbb kaput az a Lorne Burns szerezte, aki nem egy-egy kiemelkedő játékrészt produkált, hanem egyenletesen teljesített: ő 10-ig jutott el.

Horvátország egyébként már túl van a maga vébéselejtezőjén, ahonnan nem jutottak tovább a következő körbe. Spanyolország viszont majd csak augusztus 21-én kezdi meg a szereplését Ciprus, Csehország, Dánia és Görögország ellen. Ha ezt a csoportot megnyerik, akkor vár még rátjuk a Bulgária, Észtország, Finnország, Guernsey és Málta alkotta ötös győztese, és ha azt is sikerrel veszik, bejutnak a végső európai selejtezőtornára, ahol Skócia, Hollandia, Olaszország és Jersey lehetnek az ellenfeleik.


Alapból nem látható kép
×