Félidejéhez érkezett a Hundred csoportköre

2024. augusztus 4. – Szerző: Krikettgalaxis

Máris minden csapat lejátszott a 8-ból 4 meccset az angol 100D-s bajnokságokban. Mivel részletesen ezekről nem írtunk híreket, így most egy kis összefoglaló következik az eddigi érdekes eredményekről, egyéni teljesítményekről.

Száz! (illusztráció)Száz! (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Legyünk udvariasak, és kezdjük a nőkkel! Meg amúgy is: minden nap először a női meccset játsszák le, és utána ugyanannak a két klubnak a férfi csapata is összecsap.

A tabellát a csoportkör félidejében a velszi csapat, a Tân Cymreig vezeti, akik 3 győzelmet tudtak felmutatni, míg erre senki más nem volt képes. Utánuk a Northern Superchargers és a London Spirit áll még továbbjutó helyen, fejenként 5–5 ponttal. Ne feledjük: a Hundredban nincs szuperjátszma, ha egy mérkőzés holtversenyre végződik, hanem olyankor mindkét csapat 1–1 pontot kap és kész. Márpedig érdekes módon ez alatt a 16 mérkőzés alatt már két holtverseny is volt: először a Superchargers és a Southern Brave között, ma pedig a fővárosi rangadón, ahol a London Spirit fogadta az Oval Invinciblest.

A nők mezőnyében a legkülönlegesebb teljesítmény minden bizonnyal Amy Jones nevéhez fűződik, aki a Birmingham Phoenix Brave elleni meccsén 51 futást szerzett, majd a mezőnyben hat (!) elkapást hajtott végre.

Mielőtt áttérnénk a férfiakra, említsük meg július 29-ét, amikor egy olyan érdekesség történt, ami mindkét nemet érintette: eddig ugyanis a Hundred történetében soha nem fordult elő 1 futásos győzelem, ezen a napon pedig előbb a nőknél verte ilyen minimális különbséggel a Manchester Originals a Trent Rocketst, majd a férfiaknál a Rockets győzte le egyetlen futással az Originalst!

A férfi bajnokságban az Oval Invincibles áll az élen, őket pedig a Southern Brave és a Northern Superchargers követi – mindhárom együttes 6 ponttal rendelkezik. A szezon eddig a Manchester gyengélkedéséről szól, akik az egyetlen nullapontos csapat a mezőnyben – ebben persze nagy szerepe lehet szokásos kapitányuk, Jos Buttler combsérülésének, aki emiatt el sem kezdte az idényt, és nemrég az is kiderült, később sem kerül játékra alkalmas állapotba a szezon során.

Ebből a tornából egy mai eredményt emelünk ki igazán: Sam Curran, az Invincibles játékosa a londoni szuperrangadón 51 futást és 5 kaput szerzett, közte egy mesterhármassal! De érdekes volt még a Southern Brave és a Birmingham Phoenix tegnapi találkozója is, ahol ketten is elérték a 90 futást, ami ebben a formátumban igen nagy teljesítménynek számít: előbb James Vince végzett 90-neskivel a Brave részéről, majd a kergetésben Ben Duckett is felmutatott egy 92-es eredményt, de az is kevés volt a narancsok győzelméhez.


Alapból nem látható kép
×