Rövid, de eseménydús volt a teszt 4. napja

2024. augusztus 11. – Szerző: Krikettgalaxis

Egy újabb, eső miatt lerövidült napot láthattunk a trinidadi teszten, de most már kicsit kezdtek felpörögni az események: Dél-Afrika így is 6 kaput szerzett, beléptünk a 3. játékrészbe, ott pedig agresszív ütőjáték kezdődött. De így sincs túl sok esély arra, hogy bárki is győzzön – arra meg végképp nincs, hogy ha mégis, akkor a Karib-térség legyen az.

Fokváros látképe (illusztráció)Fokváros látképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Eddig mind a három napba beleszólt az eső, a legjobban az elsőbe, de most mindjárt a negyedik nap elején látszott, hogy ebbe is alaposan belecsúfít majd az időjárás. Mintegy fél órával a tervezett kezdés előtt ugyanis máris elkezdett esni, és az előrejelzések sem ígértek sok jót mára. A játékosok így még a szállodájukat sem hagyták el délelőtt, mert minek.

13:45-kor azonban már valami mozgolódás látszott a pályán: némelyik ponyvát már eltávolították, és nekiláttak a vonalak újrajelölésének is. 15 óra előtt már mindkét csapat is megérkezett a pályára, és megtudtuk: a kezdés 15:30-ra várható, méghozzá 30 játszmányi játékkal.

Tegnap a 2. negyed 67. játszmája után ért véget a krikett: a Karib-térség ekkor 145/4-en állt, 212 futásos hátrányban. De ezek után már nem sok értelme volt számolhatni a hátrányt: a döntetlen valószínűsége az egekbe szökött. A két ütős a mai kezdéskor egyébként Kavem Hodge és Jason Holder volt, mindketten valamivel több mint 10 pontnál tartottak. A dobók közül a nap végén Keshav Maharaj volt a legaktívabb, aki igen hosszú ideig folyamatosan dobott, és egy másik pörgető, Aiden Markram mellett ma is ő kezdett. Egészen a 83. játszma végéig ők ketten kísérleteztek, ezalatt pedig szép eredmény is értek el: előbb a néhány négyessel jelentkező, emiatt veszélyesnek tűnő Holder kéz-karóját fektette el Markram, majd három dobással később Maharaj egy feltűnően lassú labdával szerezte meg összesítésben negyedik kapuját, méghozzá a friss ember, Joshua Da Silva ellen. Aztán 83 játszma után Dél-Afrika kikérte az új labdát, ami persze dobócserével is együtt járt: a következő időszak pedig a gyors dobó Kagiso Rabadáé lett. Nem csak azért, mert most ő próbálkozott sokat, hanem mert mostantól ő szállította a kapukat: máris a 4. dobásából egy katona elkapta a Hodge védekezésre tartott ütőjén megpattanó labdát, aztán hamarosan Gudakesh Motie-t is egy Rabada-dobásból kapták el – az állás 192/8-ra változott. Dél-Afrika idegeit ezek után még a 10. rendű Jomel Warrican borzolta egy kicsit, aki többek között a 87. játszmában két hatost is ütött, összességében pedig 35 futást hozott a karibiaknak, de végül társai rövid idő alatt kiestek mellőle, így kevesebb mint 92 játszma alatt, 233-mal véget ért a játékrész. Ez 124 futásos dél-afrikai előnyt jelentett, ami szép, de az idő már kevés volt.

A mai napba például már csak 5 játszma fért bele. Ebből az 5-ből viszont a vendégek egész szépen kihozták, amit lehetett: Markram 9, Tony de Zorzi pedig 14 futást gyűjtött 7 extra mellett – igaz, a nap utolsó játszmájában De Zorzit majdnem sikerült kiejteni, csak éppen az élezését Hodge, az első katona nem tudta elkapni: későn mozdult, mintha arra számított volna, a kapusé, Da Silváé lesz. Így aztán a nap 30/0-val zárult, ami 154-es dél-afrikai előnyt jelent.


Alapból nem látható kép
×