A manxok nyerték az M betűs szigetek viadalát

2024. augusztus 19. – Szerző: Krikettgalaxis

A meleg Máltára látogatott a jóval hűvösebb Man-sziget női válogatottja, hogy először három NH20-ban mérjék össze az erejüket. Mindháromszor a vendégek nyertek, méghozzá éppen 9 kapuval.

Man-szigeti táj (illusztráció)Man-szigeti táj (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A Man-sziget kipróbált csapatot küldött, hiszen egyetlen újoncot sem avattak, míg a máltaiaknál hatan is voltak olyanok, akik most szerepeltek először a válogatottban. Ők mind a hatan már a sorozat első mérkőzésén bemutatkoztak, így a másik kettőn már nem történt debütálás.

A sorozatnak a Marsa SC krikettpályája adott otthont három egymást követő napon: tegnapelőtt, tegnap és ma. Mindháromszor Málta ütött először: az első két alkalommal az ellenfelük kérte, hogy így legyen, de harmadjára ők választották maguknak. Az eredmény pedig mindháromszor 9-kapus vendéggyőzelem lett. Az eredménylapok itt tekinthetők meg:

Valószínűleg nem meglepő, hogy mind a legtöbb futást, mind a legtöbb kaput egy-egy manx játékos szerezte: Lucy Barnett 51 futással, míg a 49 éves Joanne Hicks egy mesterhármast is tartalmazó ötös zsákmánynak is köszönhetően 7 kapuval zárt az élen.

A két csapat megpróbáltatásai azonban ezzel nem értek véget: szerdán (holnapután) kezdődik a női Valletta-kupa, ahol ugyanezen két válogatott mellett még Görögország, Szerbia, valamint a híres londoni klub, a Marylebone CC női csapata verseng majd egymással.


Alapból nem látható kép
×