Darius Visser: 39 futás egy játszmában!

2024. augusztus 20. – Szerző: Krikettgalaxis

Augusztus 20. alkalmából igazi tűzijátékot rendezett egy máig egyébként szinte ismeretlen szamoai krikettjátékos, Darius Visser, aki a Vanuatu elleni vébéselejtezőn egy játszmában hat hatost (is) ütött, így a rossz labdákért járó extrákkal együtt 39 futás született ebben a játszmában.

Tűzijáték (illusztráció)Tűzijáték (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Kedves olvasó, nem tudja, ki az a Darius Visser? Nincs egyedül. Még amikor augusztus 17-én egy négyes zsákmánnyal és egy 30-neskivel bemutatkozott a szamoai válogatottban a Fidzsi-szigetek ellen, akkor sem tudták sokan. Most viszont egyből világhírnévre tett szert, legalábbis azok köreiben, akik lelkesednek a krikettrekordok tanulmányozásáért. Márpedig ők sokan vannak.

Most zajlik ugyanis a 2026-os világbajnokság csendes-óceáni selejtezője, ahol négy válogatott vesz részt. A ma délelőtti mérkőzésen, ahol Szamoa ütött először Vanuatu ellen, Visser a 15. játszmában mutatta be ezt a nem mindennapi látványosságot – igaz, kellett hozzá Nalin Nipiko, a vanuatui dobó is, aki több rossz extrával is megajándékozta az ellenfelet (ezek közül az első kettő túllépésért, a harmadik magas labdáért járt). Így aztán a következő sorozat született ebben a játszmában: 6–6–6–R–6–0–R–7R–6. Vagyis még egy nullás (!) is belefért, és így is rekord lett!

De milyen rekord, hiszen láttunk már ennél nagyobb játszmákat? Például tavaly nyáron 48 futás is született egy játszmán belül, hol van ehhez a 39? Na jó, de az egy afgán fővárosi bajnokság volt, ez pedig hivatalos NH20: szóval itt a rekord: NH20-ban még nem történt ilyen. És amúgy még egy rekord is született ezen a meccsen: Visser 132 pontot gyűjtött be végül, míg csapata 174-et: ilyen még nem volt, hogy férfi NH20-ban egy ütős az összpontszám 75,9%-át szerezte volna.

Szamoa végül 10 futással megnyerte a meccset, és jelentősen megnövelte az esélyeit arra, hogy továbbjusson a selejtező következő körébe – igaz, még három meccsük hátravan, és szoros a tabella.


Alapból nem látható kép
×