Elkezdődött a női CPL

2024. augusztus 22. – Szerző: Krikettgalaxis

Elérkezett a karib-térségi női liga 2024-es idénye, amelyben tavalyhoz hasonlóan ismét 3 együttes játszik 7 mérkőzést, hogy eldöntsék, ki a legjobb. A nyitómérkőzésen a címvédő Barbados Royals rendkívül szűken, de legyőzte a Guyana Amazon Warriorst.

Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Tavaly a férfiak tornájával egyidőben rendezték a nők bajnokságát, idén viszont azt megelőzően: csak a női döntő napján, augusztus 29-én fog elkezdődni a férfi CPL. Mondhatnánk, hogy de addig még hosszú az út, de nem mondjuk, mert nem hosszú: mivel most is csak 3 klubnak van női csapata, így most is csak egy 6-meccses csoportkört láthatunk a döntő előtt, így összesen 11-ről 18-ra fog nőni a történelem során lejátszott női CPL-mérkőzések száma. Ami nem sok, de még mindig több, mint némelyik más nagy krikettországban, ahol nincs is ilyen nagy női Húsz20-as bajnokság.

Az egész idényt Trinidad szigetén, a Brian Lara Akadémia stadionjában játsszák majd. A nyitómeccsen a tavalyi döntő párosítása ismétlődött meg: a bajnok Barbados Royals és az ezüstérmes Guyana Amazon Warriors csapott össze, és az eredmény is hasonló lett: szűk Royals-győzelem. De ezúttal még szűkebb, mint tavaly.

Az ütéssel kezdő Warriorsnál öt csapatújoncot avattak, közülük pedig hárman olyanok voltak, akik CPL-debütánsnak is számítottak: sosem játszott még ebben a ligában Ashmini Munisar, Nyia Latchman és Lauren Winfield, míg más csapatból érkezett Chloe Tryon és Erin Burns. Bár első öt rendű ütősük mind két számjegyű pontszámot szerzett, de ezek a számok nem voltak túl magasak – még Stafanie Taylor 38-a volt, ami kiemelkedett közülük, a sorvég pedig gyengélkedett, így csupán 118 pontra futotta a csapattól. A Royalsnál három újonc szerepelt: Shabika Gajnabi, Cherry Ann-Fraser és Georgia Redmayne, közülük utóbbi ligaújonc is volt. De nem ők döntötték el a mérkőzést (konkrétan mindegyikük elég gyenge volt ma), hanem a talán nemzetközi szinten is legismertebb és legeredményesebb játékosuk, Hayley Matthews, aki két kapuja után nyitó ütősként 61-neskit teljesített. Rajta kívül még Qiana Joseph szerzett 24-et, de mindenki más nagyon keveset, így igen szoros lett a vége: de aztán 1 megmaradó dobással és 1 megmaradó kapuval a Barbadosnak sikerült beérnie a célba.


Alapból nem látható kép
×