Kuvait vághat neki legjobb szájízzel a következő selejtezőnek

2024. augusztus 27. – Szerző: Krikettgalaxis

Egy kis háromcsapatos felkészülési NH20-as tornát rendeztek Malajziában, amelyet Kuvait nyert meg. Ezek után kijelenthetjük: a kis olajállamnak jó esélye van továbbjutni a hamarosan kezdődő világbajnoki selejtezőből.

Kuvaitváros látképe (illusztráció)Kuvaitváros látképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Hamarosan kezdődik a 2026-os világbajnokság első ázsiai selejtezőköre, ahol összesen 7 válogatott csatázik majd egymással. A hét közül papíron a legerősebb mindenképpen Kuvait, Hongkong és Malajzia, a többi négynek lényegében semmi esélye nem lesz a továbbjutásra. Egészen biztos, hogy ezért gyűlt össze az elmúlt napokban az imént említett három csapat Malajziában, hogy egymás között egy kis felkészülési tornát rendezzenek a Selangor Turf Club krikettpályáján. Igaz, majd a selejtező nem pont ezen a pályán lesz, de amúgy Malajziában.

A mostani rendezvényen a csoportkörben mindenki mindenkivel kétszer játszott. Kuvait egyszer kikapott Malajziától, a többi meccsét viszont megnyerte, míg Hongkong kétszer is megverte Malajziát, így a végén a tabella élén Kuvait és Hongkong végzett. A mai döntőben, nem kis részben Ravidzsá Szandaruvan 48 labdából elért 102 futásának köszönhetően igen sima kuvaiti győzelem született, így bátran kijelenthetjük: a pénteken kezdődő selejtezőt is nekik van a legnagyobb esélyük megnyerni.

A torna ütős- és dobóranglistájának élén viszont egy-egy hongkongi játékos végzett: Nizakat Khan* 244 futást, Yasim Murtaza* pedig 11 kaput gyűjtött.


Alapból nem látható kép
×