A Falcons harmadik veresége már egyértelmű volt

2024. szeptember 1. – Szerző: Krikettgalaxis

Két borzasztó szoros kudarc után ma harmadszor is nekifutott az Antigua & Barbuda Falcons a CPL-ben, de a Barbados Royals nem kegyelmezett nekik, és súlyos vereséget mért rájuk. Így, annak ellenére, hogy nekik még csak ez volt az első mérkőzésük, máris az első helyre ugrottak.

Barbadosi tájkép (illusztráció)Barbadosi tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A réges-régen megszűnt Antigua Hawksbillsre mint a CPL leggyengébb csapatára emlékszik vissza a történelem: 16 mérkőzésükből mindössze 3-at tudtak megnyerni. Most, hogy újra van antiguai csapat a ligában, a helyi szurkolók mit sem szeretnének jobban, hogy a Falcons ne egy új Hawksbills legyen... Márpedig miután két vereséggel indítottak, ez egyre félőbb volt. Igaz, ez a két vereség egy-egy dobáson múlt, szóval azért temetni még nem kellett a reményt. A Royalsról eddig nem sokat tudunk, hiszen idén eddig nem léptek pályára.

A hazaiak (az Antigua) egyet változtattak legutóbbhoz képest: a fiatal, de eddig gyengén teljesítő ütős, Teddy Bishop helyett ma egy dobóval, Hayden Walshsal erősítették meg a csapatot. A vendégeknél kétséges volt, hogy Rovman Powell, a kapitány tud-e már játszani, miután a karibi válogatott legutóbbi NH20-as mérkőzését sérülés miatt kihagyta – de a válasz az volt, hogy mára már jó állapotba került, így bent volt a csapatban. És bent volt még két CPL-újonc Srí Lanka-i játékos is: Mahís Tíksana és Dunit Vellálagé.

Az Antigua eddigi mindkét veresége úgy érkezett, hogy ők ütöttek először. És most, harmadszor is így történt, mivel elvesztették a pénzfeldobást, és a Barbados a dobást választotta. Bishop hiányában Kofi James és Fáhar Zamán volt a mai nyitó párjuk, de a társulás nem állt fenn sokáig: James a viszonylag erős széllel szemben próbált meg egy nagy ütést, de a labda nem jött túl jól az ütőre, így nem sikerült eléggé eltalálnia, és elkapták. Az amúgy is lassú pontszerzést Zamán a 4. játszmában megpróbálta egy kicsit feldobni: ideig-óráig ez sikerült is, mert a játszmát egy 6–4–4-gyel indította, de a sorozat egy kapuval folytatódott. Negyedik rendben a fiatal tehetség, Jewel Andrew érkezett meg, akinek ma ismét jól ment a játék, azonban nem talált maga mellé kitartó társat: öten is kipotyogtak mellőle. De nem az erőfölény végéig: addig még 42/2-vel eljutott a Falcons. Az erőfölény után viszont Vellálagé élete első CPL-dobásából máris kiejtette a ma még csak gyötrődő Sam Billingst, majd két határ nélküli játszma következett egy újabb kapuval: csak Andrew 10. játszmabeli határainak volt köszönhető, hogy legalább 70/4-ig följöttek a félidő felére. De a pontarányon a későbbiekben sem tudtak érdemben javítani, és mint írtuk, Andrew mellől újabb és újabb ütősök estek ki, egészen addig, míg a 18. játszmában ő is sorra került: ma éppen nem lett meg neki az 50-es, csak a 48, de így is csapata legjobbja volt. A Falcons összességében csak 145-ig jutott, miközben mind az 5 barbadosi dobó, aki próbálkozott, legalább 1 kapuval zárt.

A dél-afrikai játékosok zöme a hamarosan otthon rendezett CSA-díjátadógálán vesz részt, ezért például David Miller nem is volt itt a Royalsnál. Viszont Quinton de Kock már igen, ugyanis ő már nem rendelkezik szerződéssel a dél-afrikai tanács felé: ígyhát ő volt ma az egyik nyitó ütős Rahkeem Cornwall mellett. Bár a 4. játszmában Kofi James, a nyílt közép egyszer elejtette De Kockot, de ettől eltekintve a társulás igen jól muzsikált: az erőfölény végére már 76/0-ig jutottak, többek között De Kock 6. játszmájának köszönhetően, amikor is egy 6–4–0–4–6–4-et teljesített. Pár labdával ezek után Cornwall kiesett, viszont a helyére érkező Shamarh Brooks innentől kezdve nem hagyta magát. Ő lassan, De Kock pedig gyorsabban haladt előre, és még a 7. játszma végén beköszöntött, 10 percnél is rövidebb esőszünet sem zökkentette ki őket. A jó erőfölény megadta nekik az alapot, innentől kezdve pedig már nem forgott veszélyben a győzelmük: ez végül a 16. játszmában érkezett el. Így megszerzett jó NFA-jának köszönhetően a Royals ezzel máris az első helyen jelent meg a tabellán.


Alapból nem látható kép
×