Vége a börzének, megvannak a BBL-csapatok légiósai

2024. szeptember 2. – Szerző: Krikettgalaxis

Közeledik a nyár (mármint az ausztrál nyár), közeledik a Big Bash League. Így aztán vasárnap megtartották a bajnokság játékosbörzéjét, ahol a külföldi krikettezőket lehetett lefoglalni. Mind a nőknél, mind a férfiaknál, ahogy lenni szokott, bombaerős csapatok jöttek össze.

Árverés (illusztráció)Árverés (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Ahogy a múltban, a klubok most is egy meghatározott sorrend szerint válogathatták ki a több száz jelentkező közül, hogy kikkel képzelik el a közös jövőjüket. Először mindenkin végigment a sor, és választhattak egyet, aztán ez ismétlődött meg többször.

Természetesen, mivel mégiscsak a világ legerősebb bajnokságai közé tartozó BBL-ről van szó, többségében a legjobb játékosok jelöltették magukat a börzére. De azért volt néhány furcsaság idén is: ahogy tavaly, úgy a férfiaknál (ahol 432 jelentkező volt) idén is megpróbálkozott a görög Arisztídisz Karvélasz és a román Pavel Florin, de most még kiegészült a szokatlan nevek listája a japán dobóval, Tanijama Makotóval is. Persze esélyük sem volt, hogy kiválasszák őket... A nőknél a 161 jelölt közé már sokkal több gyenge játékos bekerült, hogy mást ne mondjunk, 6 indonéziai, két japán, 3 vanuatui, sőt, Csang Szeri személyében még egy dél-koreai krikettező is!

Talán egy-két választás volt az, ami kisebb meglepetésnek nevezhető: a nőknél az Adelaide Stikers kiválasztotta magának az ír Orla Prendergastot, míg a férfiaknál a bangladesi Risád Hoszen került a Hobart Hurricaneshez, az angliai Jafer Chohan pedig a Sydney Sixershez. Nem mintha ők nem lennének jó formában, csak úgy érződött, náluk nagyobb nevek is voltak, akik nem keltek el. Míg a férfiaknál az indiai tanács nem engedi a saját játékosait külföldi bajnokságokban szerepelni, addig a nőknél igen, így aztán 6 indiai is bekerült a női BBL-be: ez az eddigi legtöbb. A férfiaknál az angolok taroltak: közülük 14-en szerepelnek majd a csapatok kereteiben.

A börze teljes eredménye az alábbiakban látható, a csapatok az első választás sorrendjében felsorolva:

Nők:

Férfiak:


Alapból nem látható kép
×