Megint Mongóliához kötődött egy újabb negatív csúcs

2024. szeptember 5. – Szerző: Krikettgalaxis

A mai, Szingapúr elleni NH20-as mérkőzésen mindössze 10 futás után kiesett az utolsó mongol ütős is, ami a férfiaknál egy negatív rekord beállítását jelentette.

Jellegzetes mongol táj jurtákkal (illusztráció)Jellegzetes mongol táj jurtákkal (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Tavaly szeptemberben a nepáli ütősök világrekordokat döntöttek, amikor Mongólia ellen játszottak az Ázsia-játékokon. Most a 2026-os világbajnokság egyik ázsiai selejtezőtornája zajlik, ahol ezúttal nem Mongólia ellenfele állított fel csúcsot, hanem maguk a mongolok zuhantak szédítő mélységekbe.

Bár (elsőként ütve) 10 játszmáig is elhúzták a játékot, de ezalatt mindössze 10 futást szereztek – sőt, pontosabban csak 8-at, mert két széles extra is jutott nekik. A 10 kiesett ütősük közül öten kacsáztak, és csak ketten voltak, akik a 2 futást elérték: Gandemberel Ganbold és Zoldzsavhlan Sürenceceg. Mindeközben a 17 éves szingapúri dobó, Harsa Bháradvádzs 6 kaput szerzett csupán 3 futás ellenében: ez a világ eddigi második legjobb dobóteljesítménye egy férfi NH20-as játékrészben. (A legjobb a malajziai Syazrul Idrusé, aki Kína ellen 7/8-at teljesített.)

A mongolok 10 pontjánál rosszabb pedig még soha nem volt – csak egyszer egy pont ugyanennyi: azt a Man-sziget érte el Spanyolország ellen tavaly. Akkor a spanyolok két dobásból lekergették a célt. Most Szingapúrnak kellett 5 labda a második félidőben, mire megnyerték a meccset, sőt, a kergetés első dobásából a szintén 17 éves mongol dobó, Enhbat Bathujag kiejtette a nyitó ütősüket! Szóval azért lehetett egy kis sikerélménye Mongóliának is.

A selejtezőn egyébként 7 válogatott vesz részt, akik közül ketten jutnak majd tovább az ázsiai selejtező végső körébe. Jelenleg erre a legnagyobb esélye Kuvaitnak és Hongkongnak van.


Alapból nem látható kép
×