Itt az első antiguai győzelem, és nem is akárkik ellen

2024. szeptember 6. – Szerző: Krikettgalaxis

Ötödik próbálkozásra végre sikerült a CPL újonc csapatának, az Antigua & Barbuda Falconsnak a győzelem, ráadásul a torna talán legnevesebb ütősrendjével felálló Trinbago Knight Ridersszel szemben! Így a Falcons máris elmozdult az utolsó helyről.

Antiguai tájkép (illusztráció)Antiguai tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az nem lehet, hogy annyi szív hiában onta vért! Az nem lehet, hogy hiába küzd meccsről meccsre az Antigua, és mégsem szerez egy pontot sem! Egyszer muszáj volt megszakadnia ennek a sorozatnak. És mikor, ha nem most, az utolsó hazai meccsükön? Innentől kezdve csak még nehezebb dolguk lesz idegenben, a talán picit ismeretlenebb talajokon... Ellenfelük, a TKR viszont félelmetesen mutatkozott be idén: 250 futást gyűjtöttek ugyanis az első félidő során a Saint Kitts ellen. Már csak ezek miatt az előzmények miatt is igen érdekes találkozót várhattunk ma.

Az A&B ismét elvesztette a pénzfeldobást, mint ahogy már annyiszor, és ismét ütésre kényszerült: eddig mind a négy vereségük ilyen helyzetből érkezett... Ennek ellenére a múltkori összeállításukon nem változtattak semmit – a Knight Riders viszont annak ellenére változtatott elég sokat, hogy ők meg múltkor taroltak. Náluk Jason Roy, Nathan Edward és Dwayne Bravo helyére érkezett Andries Gous, Andre Russell és Akeal Hossein.

Az Antigua eddigi mérkőzésein általában nem sikerült valami nagyon erős kezdéssel előhozakodniuk, de ma a meccs első szakasza már sokkal jobban sikerült nekik. Igaz, hogy már a második dobásból egy igen hangos LKE-apelláció érkezett a Trinbagótól Justin Greaves ellen, de abból nem lett semmi, és a 2. játszmában is többször csak szerencsével menekült meg ő vagy nyitó társa, Fáhar Zamán, de utána a két ütős egyre jobban belejött, és például az 5. játszmában már 17 futás született. Az erőfölény után így már 66 pontot mondhattak magukénak – igaz, kapuvesztés nélkül nem sikerült kihúzniuk, mert az 5.5-ben Greaves egy luftot ütött, ráadásul olyan erővel, hogy az egyensúlyát is elvesztette, így a kapusnak volt ideje a leverésre. A 7. játszmában egy elejtett elkapást is láthattunk, méghozzá Akeal Hosein részéről, Roshon Primus ellen, a 8. játszmában pedig egy kifutási lehetőséget szalasztott el a TKR, viszont az a vendégeknek kedvezett, hogy a pontszerzési ütem valamelyest lelassult, így a félidő felénél 86/1-es állást láthattunk. Utána ráadásul az afgán kiejtette a pakisztánit: Vakár Szalámhíl a 38 pontos Fáhar Zamánt – viszont a Zamán helyére bejövő honfitársa, Imád Vaszím hasonlóan jól folytatta az ütést. Összességében 29 labdából 46 futásig jutott a végére, így még az is belefért a csapatnak, hogy a korábbi meccseken igen jól játszó fiatal tehetség, Jewel Andrew ma rossz napot fogjon ki (8 dobásból 2 pont): így is egy egész szép, 176-os eredményt tudtak elérni. Ne feledjük: a Knight Riders 250-e nem ezen a pályán született, itt nehezebb volt az ütés!

Az előző mondatunk pedig már a második félidő legelején megmutatkozott: Gous 5 pöttyös labdával kezdett, és az utána következő négyese is csak egy félresikerült ütésből keletkezett némi szerencsével. Sőt, amikor a 2. játszmában Sunil Narine 0 ponttal búcsúzott, a csapat 10 futásából 5 extra volt. Egy újabb csendesebb játszma után aztán Gous végre megtalálta a pontszerző énjét, és az erőfölény végére 27-re jött föl, míg a csapatnak összesen 46/1-e volt. A Gous és Shaqkere Parris által alkotott pár pedig még ezek után is egész szépen lépdelt előre, egészen a 10. játszma második feléig, amikor viszont nem csak Parris esett ki, hanem a következő dobásból horogra akadt a nagy hal, Nicholas Pooran is – ráadásul többszörösen Fabian Allen érdemeként, hiszen nem csak ő dobta a labdát Pooran ellen, de ő is kapta el. Így a kergetés felénél 73/3 volt az állás: ez enyhén a hazaiaknak kedvezett, de azért még nem volt eldőlve semmi. Olyannyira nem, hogy a következő időszakban nagy hullámokat vetett az a görbe, amelyik azt mutatta, melyik együttes győzelme a valószínűbb! Először kilengett az Antigua irányába, hiszen a 11. és a 12. játszmában sem született határ, sőt, a 39 pontos Gous is kiesett, de aztán elsősorban Keacy Carty és Kieron Pollard visszagörbítette maga felé a görbét, azzal, hogy például a 17. és a 18. játszma végére 11-re csökkentették a szükséges pontarányt. Az utolsó két játszma viszont megint a dobók sikerét hozta: Shamar Springer nem hagyott egyetlen határt sem az ellenfélnek, sőt, Cartyt is búcsúztatta, majd, hiába küldték le időbüntetés miatt a bírók a pályáról az egyik mezőnyjátékost, Primusnak sikerült úgy dobnia, hogy 6 futás megmaradt az Antigua előnyéből a végére.

Ezzel a győzelemmel a Falcons följött az 5. helyre, míg a Trinbago csak egy hellyel áll előttük – igaz, 3-mal kevesebb meccsből.


Alapból nem látható kép
×