Már a Barbados sem veretlen a CPL-ben

2024. szeptember 14. – Szerző: Krikettgalaxis

Amint a címből is kiderül, elszenvedte első vereségét a Barbados Royals a karibi liga idei kiírásában. Legyőzőjük az eddig szintén elég jól teljesítő Trinbago Knight Riders volt, akik pontszámban utol is érték mai áldozatukat.

Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A semleges szurkolók valószínűleg ma a TKR győzelmének örültek volna jobban – hogy miért is? Mert abban az esetben a tabella első négy helyezettje mind 6 ponttal állt volna, ami nagy tülekedést, izgalmasabb csatákat hozhatott volna a végjátékra. Bár az is igaz, hol van még a végjáték? Hiszen még csak ez volt a csoportkör első felének utolsó meccse. És az is igaz, a négy továbbjutó már most lényegében eldőlt, akkor miért tülekedni? Ha másért nem, akkor azért, hogy az első elődöntőbe juthasson be valaki, ahol két esélyt kap majd a továbblépésre.

A Royalsnak azonban volt miért visszavágnia: tavaly például mindkét meccsüket elvesztették a Trinbago ellen, ráadásul az első egy megsemmisítő, 133 futásos vereség volt...

A legutóbbi összeállításán egyik csapat sem változtatott. A pénzfeldobást a Trinbago nyerte, és a dobást választották: kapitányuk, Kieron Pollard szerint azért, mert harmatot vártak estére, és esetleg záporokat is.

És bizony rettentően jól kezdték a dobást: Akeal Hosein már az első játszmában két ütőst kiejtett, köztük azt a Rahkeem Cornwallt, akinek így sorozatban ez már a harmadik kacsája volt! Ráadásul a második játszmában sem született határ, sőt, egy elszalasztott kifutási lehetőség és egy olyan élezés is volt, ami közel lehetett volna az elkapáshoz. Ebből a nehéz helyzetből aztán Quinton de Kock kezdte őket kihúzni, aki az 5. játszmában már 4 határt is ütött, így az erőfölény végére 52/2-re szépített a csapat. A folytatás azonban megint a trinidadi dobókról szólt: előbb Vakár Szalámhíl dobta ki egy gyönyörű csalókával a jól haladó De Kockot, majd Sunil Narine LKE-zte ki Jason Holdert: ez már a harmadik kacsa volt a meccsen! A félidő felére 70/4-es állást láthattunk, és ezek után is nagyjából ugyanez a sebesség folytatódott. Szalámhíl még két kaput gyűjtött be, Narine még egyet, és egyedül Rovman Powell volt az, aki nem tétovázott az ütősök közül: ő lassú indulás után felbátorodott, és 59-neskivel zárta a félidőt. Főként az ő utolsó két játszmában ütött négy hatosának köszönhetően a Royals a végére föl tudott jönni legalább 156-ra, ami még mindig nem volt túl sok, de legalább volt mit védeniük.

Igen ám, de a kergetés is hozott egy első játszmás kacsát, sőt, aranykacsát, méghozzá Narine ellen, ráadásul ebben a Mahís Tíksana-játszmában összesen is csak 2 futás gyűlt össze. A másik nyitó ütős, Jason Roy is csak beijesztett két egymás utáni négyessel, de aztán Tíksana egy újabb dobásából ő is búcsúzott. A következő három ütős viszont (Shaqkere Parris, Nicholas Pooran és Keacy Carty) viszont fejenként több mint 30 futást hozott a konyhára, miközben helyzetüket talán az is megkönnyítette, hogy a 3. játszma folyamán egy rövid, de intenzív zápor vizezte össze a füvet, ami miatt aztán a labda is nedves lett, így nehezebbé vált a dobás. Az erőfölény végére ugyan még csak 43/2 lett az állás, és a játékrész felénél is csak 67/3, de a végére a Trinbago is be tudott gyorsítani. Közben még említést érdemlő esemény volt, egy igen látványos elkapás a 9. játszmában (ekkor Pooran esett ki): az ütős a labdát a nyílt hosszú felé ütötte, ahol Powell aláhelyezkedett, de egy kicsit elmérte a helyzetet, így a lendület kivitte őt a pályáról. De még mielőtt ez megtörtént volna, a már a kezében levő labdát gyorsan eldobta, méghozzá pont társához, Holderhez, aki sikeresen befejezte az elkapást! Visszatérve a pontgyűjtésre: 15 játszma után is még csak 108/4-en állt a TKR, és az utolsó két játszma előtt is még 11-es szükséges pontarány tornyosult előttük. A 19-edikben pont 11-et szereztek, így ugyanez a követelmény megmaradt az utolsó játszmára is – azt viszont gyengén kezdték, Holder még egy kaput is szerzett (nem csoda, hogy nagy izgatottság uralkodott el a nézőseregen), így az utolsó két dobásból még 6-ot kellett gyűjteniük a vendégeknek. Ám a dobó ezután nagyot hibázott: egy derékmagasság fölötti röptét eresztett meg, amit a bírók rossznak ítéltek, így az extra mellett még szabadütés is következhetett. A szabadütés miatt pedig Terrance Hinds bátran megpróbálkozhatott egy nagy lendítéssel: a picikét félresikerült (rövidebb) jorkit gyönyörűen át is ütötte a háttérvászon fölött egy hatosra.

A Barbados veresége ellenére is maradt második a tabellán, míg a Knight Riders fölzárkózott mögéjük a harmadik helyre, és amint az elején írtuk: most az első négy csapatnak mind egyenlő a pontszáma!


Alapból nem látható kép
×