Az Arab Emírségek fölényesen nyerte a háromcsapatos női tornát Namíbiában

2024. szeptember 14. – Szerző: Krikettgalaxis

Három közepes erősségű női csapat versengett egymással egy kis barátságos tornán Namíbia fővárosában: a házigazdák a második helyen végeztek, míg az Egyesült Arab Emírségek jócskán megelőzte őket, Zimbabwe pedig jócskán lemaradt tőlük.

A Zájed sejk nagymecset Abu-Dzabiban (illusztráció)A Zájed sejk nagymecset Abu-Dzabiban (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Ahmed Ráza, az Egyesült Arab Emírségek női krikettcsapatának edzője nagyjából két hónappal ezelőtt beszélt arról, hogy céljuk nem más, mint a világ egyik legjobb társult országbeli válogatottjává válni – aki esetleg nem tudná: társult országnak nevezzük az összes többit a Nemzetközi Krikett-tanács 12 teljes jogú tagján kívül.

És talán már nincsenek is túl messze ettől a céltól. Bár tavasszal például a világbajnokság selejtezőjén nem sikerült a továbbjutás, a szintén társult Skócia (is) megelőzte őket, de az elődöntőig csak eljutottak, most pedig ezen a namíbiai tornán is fölényesen győzedelmeskedtek, pedig az egyik résztvevő a teljes jogú Zimbabwe volt. Igaz, Zimbabwe nem a lehető legerősebb csapatával állt ki, több kulcsjátékosukat pihentették, és jópár fiatal újoncot is avattak, de azért mégiscsak volt számos rutinos emberük, és azért egy teljes jogú országtól elvárható lett volna, hogy a fiataljaik is magas szintet képviseljenek. Nem egészen így lett, mert a 6 mérkőzésükből csak egyet tudtak megnyerni – igaz, azt pont a későbbi győztes Emírségekkel szemben, akiknek így ez lett az egyetlen vereségük. De mivel mindenki mindenkivel háromszor találkozott, így bőven belefért nekik, és 10 pontjukkal simán megnyerték a tornát. Namíbia 6-tal lett a második: ők az Emírségektől mindig kikaptak, Zimbabwét pedig mindig legyőzték.

A legtöbb futást az Emírségek játékosa, Tírtha Szatís gyűjtötte (245-öt), viszont a dobóknál egy zimbabwei és egy namíbiai lány lett az első: a 15 éves (!) Beloved Biza és Jurriene Diergaardt is 9 ütőst ejtett ki.


Alapból nem látható kép
×