A Borisz miatt csak 0–2-re nyert Ciprus Szerbiában

2024. szeptember 15. – Szerző: Krikettgalaxis

Négy női NH20-at tervezett egymással játszani déli szomszédunk és a még délebbi Ciprus, ám egy, a térségbe rengeteg csapadékot hozó mediterrán ciklon a mai két összecsapást keresztülhúzta, így maradt a végeredmény a tegnapi 0–2.

Ciprusi látkép (Páfosz) (illusztráció)Ciprusi látkép (Páfosz) (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A Kárpát-medence térségében élő olvasóink (bizonyára belőlük van a legtöbb) számára mondanunk sem kell: a több hónapos súlyos aszálynak (kicsit későn ugyan, de) most vetett véget egy erőteljes ciklon, amelyet valaki valahol Borisznak keresztelt el: napok óta kisebb megszakításokkal esik és esik. Rekordmagas árhullámok várhatók például a Rábán és a Lajtán, de elképzelhető, hogy a Dunán is megdől az eddigi csúcs – a csapadék pedig elérte az egykori Torontál vármegye déli részét, Lejtősrév települést is, ahol ma Szerbia egyetlen nemzetközi krikettpályája található.

Tegnap még le tudták játszani a négy tervezett mérkőzés közül az első kettőt, a mai kettő viszont teljesen elmaradt, még pénzfeldobásra sem volt lehetőség. Pedig mind Szerbiának, mind Ciprusnak nagyon jó esély kínálkozott volna a gyakorlásra, hiszen ez a két ország elég kevés krikettet játszik, főként nőiben. Az első két meccsen egyébként Ciprus bizonyult jobbnak, és valószínű, hogy ha lejátszották volna a maiakat, akkor 0–4-gyel utazhattak volna haza, de azért akkora hatalmas különbség mégsem volt a két csapat között, hogy teljesen értelmetlen lett volna összecsapniuk (mint amire néhány példát sajnos láttunk már mostanában másutt).

A két lejátszott mérkőzés eredménylapja elérhető itt:

A ciprusi győzelmek ellenére kissé meglepő lehet, de igaz: mind a legtöbb futást, mind a legtöbb kaput egy-egy hazai játékos szerezte. Ana Mesarović 35 futással, Tamara Trajković pedig 5 kapuval végzett a ranglisták élén.


Alapból nem látható kép
×