A hibátlan hazaiaké lett a női Koppenhága-kupa

2024. szeptember 15. – Szerző: Krikettgalaxis

A címből nem nehéz kitalálni: a dán női válogatott nyerte a négy csapat részvételével zajló kis tornát, amelyet ezen a hétvégén tartottak. A második helyen Ausztria végzett.

A Nyhavn városrész Koppenhágában (illusztráció)A Nyhavn városrész Koppenhágában (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A rendezők mindössze két nap alatt lezavarták a teljes tornát: a 6-meccses csoportkört, a harmadik helyért vívott találkozót és a döntőt is. Ehhez összesen két, amúgy egymás melletti pályát vettek igénybe, méghozzá a Koppenhága melletti Køgében.

A bevezetőben említett Dánia és Ausztria mellett a másik két résztvevő Norvégia és Luxemburg volt: női krikettben Ausztria kivételével mindannyian eléggé tapasztalatlan országok. Jobban mondva Dánia mégsem tapasztalatlan: ők az 1990-es években még ENN-re is jogosultak voltak valamiért, de aztán hosszú időre eltűntek a nemzetközi színtérről, és amióta (2018 óta) lehetőségük volt NH20-akat játszani, igen keveset játszottak.

Mégsem a valamivel tapasztaltabb Ausztria nyerte meg a csoportkört, hanem a mindenkit legyőző Dánia, szomszédaink pedig csak a második helyen végeztek. Luxemburg egyetlen pontot sem szerzett, sőt, amikor a harmadik helyért újra találkozott Norvégiával, azt is elbukták. A döntőben Ausztria az első félidőben mindössze 69 ponttal elfogyott, a kergetés pedig a dánoknak nem okozott gondot: 16.3 játszma alatt beértek a célba.

Érdekesség, hogy míg Norvégia és Ausztria csapata tele volt bevándorló játékosokkal, a dánoknál alig szerepeltek ilyenek. Szerepelt viszont négy lány is, akinek a családneve Østergaard: közülük egyébként Line Østergaard volt a legeredményesebb. De nem az összes játékost összevetve, hiszen a legtöbb futást éppenséggel egy luxemburgi (!) (amúgy a neve alapján ír származásúnak tűnő) ütős: Síofra Lawlor, aki 123 pontot gyűjtött, míg a dobók közül négyen is 6 kapuval zárták a ranglista élén: minden csapat képviseltette magát köztük, kivéve Luxemburg.


Alapból nem látható kép
×