CPL: első, utolsó, papírforma

2024. szeptember 18. – Szerző: Krikettgalaxis

Nem tudni, mi van már a St Kitts & Nevis Patriotsszal: erősnek látszik a keretük, mégis sorozatban már a hetedik vereségüket szenvedték el, ezúttal a Barbados Royals ellen. Persze, ki lehet kapni a listavezetőtől, de a különbség igencsak méretesre sikerült.

Barbadosi tájkép (illusztráció)Barbadosi tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Éppen az első és az utolsó helyezett együttes csapott össze ma: a Royals, akik eddig 5-ből 4-et megnyertek, és a Patriots, akik 7-ből 1-et. Ráadásul utóbbiaknak az az egy győzelem is még a nyitómeccsen történt, így azóta sorozatban hatot buktak el: épp itt lett volna már az ideje megszakítani ezt a sorozatot. Ehhez azonban épp az egyik legerősebbnek tűnő gárda, a Barbados állt az útjukban, akik minél korábban szerették volna bebiztosítani helyüket a tabella tetején az első kettőben – és jó esélyük is volt, hogy lépjenek egyet ebbe az irányba.

Nem sokkal a tervezett pénzfeldobás előtt egy jókora zápor csapott le a pályára, ami miatt egy kicsit halasztani kellett a kezdést, de a várakozás nem volt vészesen sok. A vizes pálya ellenére a Barbados a dobást választotta, talán arra (is) számítottak, hogy a sávtalaj egy kicsit tapadósabb lesz a vártnál, és a pörgetők jobban élnek majd rajta. Be is tették újra a csapatba például Rahkeem Cornwallt, aki ütősként eddig felfoghatatlanul gyatrán teljesített, de most dobóként számítottak rá. Rajta kívül visszatért egy közepes sebességű dobó, Nyeem Young is, a két kimaradó ember pedig Rivaldo Clarke és Keshav Maharaj volt. A Saint Kitts hármat változtatott: ott Josh Clarkson, Veerasammy Permaul és Johann Layne maradt ki, míg Joshua Da Silva, Odean Smith és Ryan John bekerült.

Az ütést Andre Fletcher és Evin Lewis kezdte, de mindketten gyötrődve indultak. Főként Lewis, aki a 4. játszmában úgy esett ki, hogy 6 futását kb. 46-os aránnyal ütve gyűjtötte be. Fletcher viszont a lassú kezdés után sikeresen sebességet váltott, és az erőfölény végére már 18-ból 30-on állt – ám közben Kyle Mayers is kiesett, ugyancsak egy Navín ul-Hak-labdából: ekkor úgy tűnt, ez az afgán dobó nagy napja lehet. Végül a nagy napot elrabolta tőle egy csapattársa: Cornwall, aki például a 8. játszmában állt be először dobni, és mindjárt az első két dobása kaput hozott – érdekesség, hogy a másik főszerepet mindkettőben a kapus, Quinton de Kock játszotta, hiszen az első leverés volt, a másikat meg ő kapta el. De nem telt el kiesés nélkül a következő két játszma sem, ráadásul a 10-edikben megint Cornwall volt az elkövető, így aztán a félidő felénél 61/6 volt már az állás. Aztán Cornwall lecsapott még a 12. és a 14. játszmában is, amivel a szezon első 5-ös zsákmányát szerezte meg! Ráadásul gazdálkodása is figyelemre méltóan jó, mindössze 4,0 volt, így bőven kárpótolta csapatát azért, hogy a korábbi meccseken milyen rosszul ütött. Ami a Saint Kittst illeti: 69/8-nál már teljesen mélyponton voltak, de innen legalább 110-ig fel tudtak kapaszkodni Da Silva 25, illetve Anrich Nortje 22 futásának köszönhetően. Ez a 110 azonban így is botrányosan kevés volt.

A kergetés pedig igazán sétagalopp volt a hazai csapat számára. Bár az első 16 dobás eltelt határesemény nélkül, de utána De Kock és Kadeem Alleyne beindult, és már az erőfölény végére 62/1-ig jutottak el – vagyis nem pont ők, mert Alleyne a végén kiesett, és helyére közben Alick Athanaze jött be. De míg az ütősök eléggé jók voltak, addig a játékvezetők nem éppen voltak a csúcson: az 5. játszmában megadtak egy LKE-t De Kock ellen, amit vissza kellett vonni, mert mellément volna, a 6-odikban pedig nem adták meg az LKE-t Alleyne ellen, csak a videózás után. Ja és még egy érdekes jelenet volt: 4.1-ben Lewis majdnem az idény legszebb elkapását hajtotta végre: a fedezet mezőnyjátékos hátrafelé mozogva egy kézzel próbálta megkaparintani a labdát, de az utolsó pillanatban kipattant a kezéből... Még a szerencse is elpártolt a Patriotstól. Az erőfölény után pedig már igazán nem tartott sokáig a meccs: De Kock már a 10. játszmában elérte az 50-et, a 12-edikben pedig – a Saint Kitts egész idénybeli szenvedését jellemzően összefoglalva – egy 5 széles extrát érő dobásból meg is lett a győzelem a rózsaszín–kékeknek.


Alapból nem látható kép
×