Egy kevés pontot hozó meccsen a Saint Kittsé volt a kevesebb

2024. szeptember 21. – Szerző: Krikettgalaxis

A mai CPL-meccs nagyobb részében csak szenvedtek az ütősök, de a Guyana Amazon Warriors néhány jókor jövő határ segítségével meglepően nagy különbséggel tudott megvédeni egy alacsony pontszámot a St Kitts & Nevis Patriots ellen.

A guyanai Kaieteur-vízesés (illusztráció)A guyanai Kaieteur-vízesés (illusztráció)

A kép szerzője: Bill Cameron (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Miután a Guyana múltkor lejátszotta utolsó idegenbeli meccsét is, most végre először otthon is bemutatkozhattak: sőt, innentől kezdve már csak itthon fognak játszani. Nem csak a csoportkörben, hanem utána is, hiszen idén (is) a teljes rájátszást a providence-i stadionban rendezik majd. Afelől pedig senkinek ne legyenek kétségei, hogy az Amazon Warriors ott lesz a rájátszásban. A mai ellenfél, a Saint Kitts viszont jó idénykezdés után annyira szétesett (részben a sok sérülés miatt), hogy nekik már lényegében esélyük sem volt továbbjutni, sőt, tudták: ha ma is kikapnak, akkor biztosan utolsók lesznek a végelszámoláskor. Tehát azért volt nekik is miért küzdeniük.

A hazaiaknál a múltkorihoz képest annyi volt a változás, hogy sérülése után visszatérhetett a kapitány, Imran Tahir, így Nathan Sowter nem fért be a csapatba. A Patriots két cserét eszközölt: náluk Vanindu Haszaranga és Odean Smith maradt ki, új emberként pedig Dominic Drakes és Ashmead Nedd érkezett.

A pörgetőbarátként közismert pályán a Saint Kitts a dobással való kezdést választotta. És Nedd azonnal tarolt is: az első játszmában mindkét guyanai nyitó ütőst, Tim Robinsont és Kevin Sinclairt kacsával búcsúztatta! Második játszmája viszont (ami a 3. volt a meccsen) teljesen ellentétesre sikerült: akkor Shimron Hetmyer három hatossal ajándékozta meg őt, összesen pedig 21 futásba került ez az egy játszma... De a folytatás megint csak csendesre sikerült az ütősök részéről: az erőfölény végéig innentől már csak egy árva négyest láttunk, miközben Shai Hope is kiesett, így 6 játszma után az állás 39/3 volt. És ha Hetmyer nem lett volna, a következő időszak is ilyen csúnyán alakulhatott volna a Warriors számára: de ő ott volt, és a 10. játszmában már az 50 futást is elérte – miközben csapatának még csak 66-ja volt! A 12. játszma újra párban hozta a kapukat, most Tabraiz Shamsi jóvoltából – és a kiesők között ott volt a már 63-nál járó Hetmyer is! Nem is csoda, hogy ezek után megint borzasztó lassú volt a pontszerzés – ráadásul Neddtől megint jött egy kétkapus játszma (a 15-ödik). Négy dobással a vége előtt még csak 115 futással rendelkezett a Guyana – ám ekkor egy, az eddigiek alapján nehezen elhihető, de mégis valós esemény történt: Romario Shepherd az utolsó 4 labdából (dobta: Ryan John) egy 6–4–6–6-os sorozatot ütött be! Így a csapat hirtelen, a semmiből 137-en találta magát.

Persze ez a 137 sem volt sok – főleg azok után tűnt kevésnek, hogy Andre Fletcher két négyest is bemutatott mindjárt az első játszmában. De aztán ahogy telt-múlt az idő, egyre jobban megnyugodhattak a hazai szurkolók, mert kiderült: a Saint Kitts messze nem képes tartani ezt a tempót. Az erőfölényben nekik is csak 27 futás jött össze, ráadásul Fletcher ki is esett – a folytatásban pedig csak Evin Lewis tartotta bennük a lelket. Egyrészt ő a 7. játszmát 17 rendkívül fontos futással hozta le, másrészt viszont rajta kívül senki nem volt képes még csak hasonlóra sem – olyannyira nem, hogy nem hogy egy játszmában nem hozott senki 17-et, de összesítésben sem! Ezek után mindenki legfeljebb 11 (!) futással esett ki, de a többség még a 6-ot sem érte el! Lewis viszont a 16. játszmáig kibírta, és majdnem 50-ig is eljutott, de végül 49-nél elkapták. Az utolsó ütős a 19. játszmában esett ki, akkor, amikor az alacsony, 138-as célnak még a közelében sem jártak: 31 futás hiányzott volna még hozzá... A dobók közül a legjobban Moeen Ali és Shamar Joseph dicsérhető, hiszen előbbi két kaput szerzett a magas rendben, miközben 4 játszmán át 2,25-tel gazdálkodott, utóbbi pedig 3 ütőst ejtett ki mindössze 15 dobásából.

Mai győzelmével a Guyana följött a második helyre: a tabellán három csapat is 8 ponttal áll a 2–4. helyen, de az ő NFA-juk messze a legjobb. A Patriots viszont most már biztos, hogy az utolsó helyen végez.


Alapból nem látható kép
×