Pont ugyanolyan katasztrófa lett a Saint Kitts 2024-es éve, mint a 2023-as

2024. szeptember 23. – Szerző: Krikettgalaxis

Sorozatban kilencedik, egyben idei utolsó meccsét is elvesztette a papíron pedig erősnek látszó St Kitts & Nevis Patriots a CPL-ben, így idén is két ponttal zártak az utolsó helyen. Mostani legyőzőjük, a Trinbago Knight Riders följött 10 pontra, így még sűrűbb lett a tabella.

Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A TKR az egyetlen klub a CPL-ben, amelyik két különböző pályán is játszik otthon: eddig a Queen’s Park Ovalban szerepeltek, most viszont már a Brian Lara stadiont is kipróbálták. Ugyan csak a 4. helyen álltak a mérkőzés előtt, de a továbbjutásuk nem forgott veszélyben, és nem csak gyakorlatilag, hanem elméletileg sem: már most 100%-osan biztos volt. De azért az nem mindegy, hogy valaki az első kettőben végez-e, ezért még volt tétje a mai meccsnek is. A vendég Patriots számára viszont kevésbé: ők már így is, úgy is utolsók lesznek: csak azt szerették volna most már elkerülni, hogy tavalyhoz hasonlóan mindössze egyetlen győzelemmel fejezzék be az idényt.

A vendégeknél két változtatás történt az utolsó meccsükhöz képest: Dominic Drakes és Ryan John helyét Josh Clarkson és Jeremiah Louis vette át – utóbbi utoljára 2 évvel ezelőtt játszott a CPL-ben, öccse, Mikyle Louis viszont sokkal aktívabb volt, és egyébként ma is ott volt a pályán. Eközben a Trinbagónál három csere is volt: kimaradt Sunil Narine (ő egy kisebb sérülés miatt), Josh Little és Shaqkere Parris, helyükre pedig Jason Roy, Dwayne Bravo és Jayden Seales érkezett.

A pénzfeldobást megnyerő Kieron Pollard, a TKR kapitánya elmondta: a dobást választják, mert ezen a pályán ez az első fellépésük, és ki szeretnék tapasztalni előbb, hogyan viselkedik. És úgy tűnik, ez Evin Lewis számára is hasznos lett volna, de neki elsőként kellett bejönnie ütni: viszont a 4. dobásnak melléhajtott, élezését pedig a katona elkapta. A 2. játszmában is 5 pöttyös labda született egy dupla után, és csak ezek után érkeztek meg az első határesemények. De azok viszont nem egyesével: innentől kezdve a bevaduló Kyle Mayers az erőfölény végére már egy 18 labdás 50-est hozott össze! Így a gyenge kezdés után máris 63/1 lett az állás, sőt, a játékrész felére már a 101/1-et is elérték. Ekkor már Andre Fletchernek is volt 33 pontja, de ő ezt elég sok dobásból gyűjtötte be. Mayers hamarosan egy látványos dobta-elkapta típusú kieséssel búcsúzott Chris Jordan jóvoltából, de Fletcher ezek után tudott begyorsítani igazán: a következő 32 dobásból, amivel szembe nézett, 60 pontot kaszált be, és csak a játékrész legutolsó dobásából esett ki. Közben Rilee Rossouw-tól is láttunk egy szép kis epizódszerepet (11-ből 20), így a Patriots 193 ponttal zárta a félidőt: ezzel megvolt nekik a remény legalább a szép búcsúra! Ekkora célt ugyanis még soha senki nem kergetett le ezen a pályán. Nem mellesleg a Fletcher és Johnson Charles közti versengésben, ami arról szól, hogy kinek van a legtöbb futása összesítve az egész CPL történetében, most megint Fletcher előzött, és már 15 futással Charles előtt van. Bár Charles (aki a Saint Lucia játékosa) várhatóan még idén visszaelőzi őt, hiszen Fletcher már nem játszik többet 2024-ben.

Ilyen magas cél kergetésénél nem jó, ha az erőfölényben teljes játszmák pukkadnak el határesemény nélkül, márpedig a TKR-nek sem sikerült határt ütnie az első két játszmában. De aztán, ahogy az első félidőben a Saint Kitts, úgy most ők is a 3. játszmától belelendültek, és nekik is összejött legalább egy 55/1-es erőfölény (menet közben Keacy Carty esett ki). Jason Roy viszont 6 játszma után már 28 ponton állt, ráadásul megkapta maga mellé társnak Nicholas Poorant: ez a pár pedig pusztító erővel ütött a következő időszakban! Roy már a 9. játszmában 50-nél járt, így a félidő fele 100/1-re végződött, és bár Roy hamarosan, 64 ponttal búcsúzni kényszerült, az igazi Pooran-tűzijáték csak most indult: az ütős a következő 23 labdából 58 pontot szerzett. Vagyis nagyon hasonlóan alakult a játékrésze, mint Fletcheré – és a végeredménye is, ugyanis ő is éppen 93-ig jutott el – annyi különbséggel, hogy Pooran nem esett ki. A 19. játszmában ugyanis éppen az ő egyik hatosával ért be a célba a Knight Riders, fontos két pontot bezsebelve ezzel. Hozzá kell tenni: a második félidőre jelentősen beharmatosodott a fű, ami igencsak nehezítette a dobók dolgát...


Alapból nem látható kép
×