Srí Lanka–Új-Zéland: rövid és nem túl izgalmas lett a 6. nap

2024. szeptember 23. – Szerző: Krikettgalaxis

Elég kevés hiányzott mindkét csapatnak, hogy megnyerjék a szünnap miatt hatnaposra duzzadt tesztet, ezért akár izgalmas is lehetett volna a végjáték, de nem lett az: Srí Lanka gyorsan kiejtette az utolsó két új-zélandi ütőst, így megnyerték a találkozót.

Srí Lanka-i zászló (illusztráció)Srí Lanka-i zászló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Két ütőst kellett kiejtenie Srí Lankának, hogy győztesen hagyhassa el a pályát – vagy 68 futást kellett begyűjtenie a vendégeknek, hogy ők tehessék meg ugyanezt. Nyilván az előbbi tűnt könnyebbnek, de ne feledjük: még nem mindkét pályán levő ütős sorvégi volt, hanem az egyik a már majdnem 100-asnál járó Rachin Ravindra!

Tegnap, a nap vége előtt egyébként a játékvezetők felajánlottak plusz félórányi játéklehetőséget, így akár már aznap véget érhetett volna a meccs, de Srí Lanka nem élt a lehetőséggel. A mai kezdés előtt Prabhát Dzsajaszúrija ennek az egyszerű okát is elárulta a tévéseknek: fáradtak voltak, és némelyek egy kis fájdalmat is éreztek már. Hát akkor most volt idejük pihenni (ezt már nem ő mondta), lássuk, hasznos volt-e!

A mai első játszmát Új-Zéland pontosan úgy hozta le, ahogy azt kell: Ravindra óvatosan játszott 5 labdán át, majd a hatodikra futottak egy szimplát Ajaz Patellel, hogy újra ő legyen soron a következő játszmában. A második játszma azonban már nem sikerült ilyen jól, sőt: a 3. dobásból Dzsajaszúrija egy egyenesen úszó labdát dobott, miközben Ravindra valószínűleg kitérülésre számított, így rossz helyre tartotta az ütőjét, a labda pedig a lábának ütközött. A bíró LKE-t ítélt, Új-Zélandnak pedig muszáj volt videózást kikérnie, de hiába: a játékvezető jól látta az esetet. Most már tényleg csak két sorvégi ember volt bent Új-Zélandnál: nem volt várható hosszú ellenállás. És valóban: a mai negyedik játszmában ismét Dzsajaszúrija érkezett, és megszerezte az ötös zsákmányt: William O’Rourke nem tudott beleütni a széles szögből érkező, majd kiegyenesedő labdájába, ami így eltalálta a kéz-karó tetejét.

Srí Lanka tehát egymás után a második igen szép győzelmét aratta teszt formátumban, és megőrizték az esélyeiket arra, hogy a végén akár a világbajnokság döntőjébe is bejussanak – a tabellán éppen helyet cseréltek Új-Zélanddal a 3. és a 4. helyen. Új-Zéland reményei viszont egy jelentős csapást szenvedtek el, főként, ha azt tekintjük, hogy hamarosan Indiával és Angliával kell összecsapniuk...


Alapból nem látható kép
×