Sorozatban negyedik veresége ellenére is továbbjutott a Barbados

2024. szeptember 28. – Szerző: Krikettgalaxis

Lejátszotta utolsó CPL-csoportmeccsét is a Barbados Royals, de ez sem sikerült nekik jól: kikaptak ugyanis a Trinbago Knight Riderstől. A két csapat így helyet cserélt a tabellán, de a negyedik hely is továbbjutást ér, így a Royals is folytathatja majd.

Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Sorozatban három vereség után látogatott Trinidadra a Barbados: reménykedhettek benne, hogy legalább ez az új pálya majd több szerencsét hoz nekik, ha már a guyanai (ahol a három vereségük született) nem hozott. Bár sok tétje nem volt a mérkőzésnek, valószínűnek tűnt, hogy még egy győzelem esetén is csak a végselejtezőbe jutnak tovább – vereséggel pedig biztosan. A Knight Riders viszont szépen szeretett volna búcsúzni a hazai pályától: nem csak nekik, de az egész 2024-es CPL-nek ez volt az utolsó itteni mérkőzése, ezek után már minden meccs Guyanában lesz.

A Trinbago kettőt változtatott a múltkori összeállításán: kimaradt Jayden Seales és a megsérült (és emiatt talán az egész pályafutását most már befejező) Dwayne Bravo, helyükre pedig Shaqkere Parris és Terrance Hinds került be. Szintén két cserét eszközöltek a vendégek: ott Rivaldo Clarke és Obed McCoy helyét vette át két nem túl rutinos ember, Kevin Wickham és Ramon Simmonds.

A pénzfeldobás során a Barbados a dobást választotta, és miután az eleinte még vizes pálya miatt egy kis késleltetéssel elindult a játék, rögtön eredménnyel is jártak a dobásban: Mahís Tíksana két pöttyös után betalált a fejszés söprését elhibázó Jason Roy kapujába. Kezdetnek jó, viszont így már az erőfölényben bejöhetett Nicholas Pooran, aki pedig elég jól el is kezdte kihasználni az erőfölényt, és a 4. játszma végére már 27 futásig jött föl – igaz, akkor egy lassabb labdára túl korán mozdult, így kapuselkapás lett belőle. A másik nyitó ütős, Parris eddig nem sok vizet zavart – és ezek után sem, mert a következő játszmában, mindössze 5 begyűjtött futás után őt is elkapta Quinton de Kock kapus, és mivel a 6. játszma majdnem szűz lett (Navín ul-Hak dobta), így az erőfölény végére egy elég gyászos 37/3 lett a Trinidad eredménye. Az események lassan csordogáltak, és a félidő felénél is még csak 58/3 volt az állás, végül a 12. játszma végétől hozott igazi változást a már egyébként régóta pályán levő, de csak most beinduló Kieron Pollard: ekkor 5 egymás utáni labdából 4 hatost ütött, így hiába volt olyan pillanat, amikor ő 14 labdából állt 11 futáson, utána a következő 13 dobásból 31-et szerzett (beleértve a dobásokba azt is, amiből kiesett). És volt még egy másik hasonló teljesítmény: a 6. rendű Andre Russell összesen gyűjtött 31-et 12 labdából, ami kiegészülve a többiek néhány további hasznos futásával, összesítésben 175-ig felhozta a csapatot. A dobók közül egyébként mind Tíksana, mind Ul-Hak 3–3 kapuval zárt.

Ahogy az első félidőben a TKR, úgy a másodikban a Royals is nagyon kevés ponttal vesztette el mindkét nyitóját: Kadeem Alleyne mindössze kettővel búcsúzott az első játszmában, De Kock pedig 8-cal a 3-adikban: mindkettőjüket Akeal Hosein dobásából kapta el Jason Roy. Utána viszont Wickham és Alick Athanaze jobban kihasználta a lehetőségeket, így az erőfölény vége 44/2 lett – igaz, utána náluk is lassulás jött, és a 10. játszma után is még csak 66/2 volt az állás. A következő dobásból viszont ismét Hosein volt eredményes, ráadásul ezúttal az elkapást is ő maga hajtotta végre (amúgy abban már nem volt nehéz dolga), és hiába jött nem sokkal ez után még két egymás utáni hatos Athanaze-től is, más nem nagyon jött a Barbados részéről egészen a 15. játszmáig: 14 után így csak 89/4-re álltak, ami most már kifejezetten rossz eredménynek volt mondható. Ekkor még David Miller beütött egy 4–4–6–6-os sorozatot, aminek hatására egy csapásra 111-ig jöttek föl egy játszma alatt, de a szükséges pontarány még ezzel együtt is 13 maradt, és mivel Millert is kiejtették a következő játszmában, így az esélyeik egyre fogytak. Egy-egy hatos még becsúszott a hátralevő időben, de kevés – közben pedig a Trinidad dobói újabb és újabb ütősöket ejtettek ki: végül a Knight Riders igen kényelmes, 30 futásos különbséggel tudott nyerni.

A Barbados Royals idénye tehát nagyon hasonlóan alakult, mint testvérklubjának, a Rajasthan Royalsnak az idei IPL: ők is nagyon jól kezdtek, majd nagyon rosszul fejezték be a csoportkört. A Rádzsasztán végül bronzérmes lett: vajon mi sikerül a Barbadosnak? A Trinbago közben följött a harmadik helyre, de nekik még van egy hátralevő meccsük, így akár még följebb is léphetnek, és meglehet nekik az első elődöntős hely.


Alapból nem látható kép
×