Most már nem esett az eső, mégsem játszottak egy percet sem az indiai teszten

2024. szeptember 29. – Szerző: Krikettgalaxis

Kezd Kánpur is Gretar Noedává válni: utóbbi helyszínen múltkor előfordult, hogy annak ellenére nem lehetett játszani, hogy napközben egy csepp eső sem hullott, mert a korábbi eső miatt a pálya annyira tönkrement. Ma ugyanez megtörtént az India–Banglades teszt harmadik napján is.

Eső (illusztráció)Eső (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Tegnap néha esett az eső, néha nem, így érthető volt, hogy elmaradt a játék Kánpurban. De az, hogy ma mi történt, az már sokkal érthetetlenebb: elvileg ugyanis a pálya teljes területe le volt takarva ponyvákkal, amikor esett, ma viszont, miután leszedték őket, csurom vizes, átázott talaj volt alatta. Most vagy rossz minőségűek voltak a ponyvák és átáztak, vagy valamikor későn hozták őket ki, vagy esetleg a leszedés közben folyt le a rajtuk levő víz. Nem tudni, hogy mi történt, de az biztos, hogy reggel már látszott, hogy késni fog a kezdés.

Aztán telt-múlt az idő, de még mindig nem történt semmi. 12 órakor a játékvezetők kijöttek megnézni, mi van: a cipőjükkel taposgatták a pálya különböző részeit, hogy felmérjék, mennyire van átázva, és úgy látták, hogy egyes helyeken (főleg a sajtópáholy felőli végről nézve a dobók nekifutási helyén, valamint a nyílt közép és a zárt közép térségében) nagyon – annak ellenére, hogy több helyen a pályamunkások fűrészporral is felszórták a kényes területeket. A következő ellenőrzést 14 órára jelentették be, ami már igen bosszantó lehetett a szép számmal megjelent nézők számára... Hát még az, hogy amikor eljött a 14 óra, úgy döntöttek, hogy lefújják az egész napot.

Így aztán 2016 óta ez a teszt lett az, ahol elkezdték a játékot az első három napban, de a legkevesebb játszmára került sor ennyi idő alatt. Akkor 22 játszma után az egész teszt befejeződött: reméljük, itt azért még lesz játék holnap és holnapután.


Alapból nem látható kép
×