A házigazdák nyerték az olaszországi női minitornát

2024. szeptember 29. – Szerző: Krikettgalaxis

Három, eléggé eltérő erősségű női válogatott találkozott Rómában és környékén az elmúlt napokban. A kis tornácskát Olaszország könnyedén nyerte Svédország és a nagyon lemaradó Málta előtt.

A pisai ferde torony (illusztráció)A pisai ferde torony (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Eléggé eldugott kis torna volt ez: még egy nappal a kezdés előtt sem közölték a legnagyobb krikettportálok sem, hogy lesz. Amikor pedig megrendezték, senki sem közölt a meccsekről mást, csak eredménylapot, így mi sem tudjuk közzétenni a dobásról dobásra részletezett adatlapokat.

A csoportkörben Olaszország, Svédország és Málta játszott egymással egy dupla körmérkőzést: Olaszország mindenkit kétszer is megvert, Málta pedig mindenkitől kétszer kikapott. Még az olaszországi és a svédországi csapat között volt valamiféle verseny (bár egyértelműen Olaszország volt az erősebb), de Málta rendkívül gyengének bizonyult ehhez a két gárdához képest. Elsősorban a második olasz–máltai találkozó sikerült szélsőségesre: a második félidőben, amikor Málta egy 157-es célt kergetett, 8 (nyolc!) ütős kacsázott... Ez már azért komolytalannak érződött – de legyünk pozitívak, és nézzük a jó oldalát: ilyen meccsek is kellenek ahhoz, hogy a máltai női krikett fejlődhessen.

A csoportkör után ma a 2. és 3. helyezett (Svédország és Málta) még egy elődöntőt játszott egymással: az eredmény természetesen sima svéd győzelem lett. Aztán pedig jött a döntő, Svédország és Olaszország között: itt előbbiek egy 113-as célt állítottak fel, amit utóbbiak 18 játszma alatt elértek.

Annak ellenére, hogy a lebonyolítás miatt így Olaszország eggyel kevesebb meccset játszott, összesítésben mégis az ő embereik közül került ki a legtöbb futást és az egyik legtöbb kaput gyűjtő játékos is: a 18 éves Methnara Rathnayake 183 futással, míg Ilenia Sims 9 kapuval zárt. De ugyancsak 9 kapuval végzett a svédországi Gunjan Shukla is.


Alapból nem látható kép
×