Gibraltárban zárult az európai krikettnyár

2024. október 1. – Szerző: Krikettgalaxis

Minden bizonnyal most egy hosszabb szünet következik az európai nemzetközi krikettben. Az utolsó sorozatot most játszották hétfőn: Gibraltár fogadta Szerbiát, és kétszer le is győzték őket.

A híres gibraltári szikla (illusztráció)A híres gibraltári szikla (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt Szerbia egyszer már ellátogatott Gibraltárba, és akkor is két mérkőzést játszottak egy nap alatt. Akkor mindkettőt Gibraltár nyerte 7 kapuval – most pedig szinte pontosan ugyanez ismétlődött meg.

Ezúttal az első meccs megint 7-kapus gibraltári győzelmet hozott, de a változatosság kedvéért a második már 8-kapusat. Az eredménylapok megtekinthetők itt:

Igazából nem sokat lehet írni erről a sorozatról. Annyi érdekesség van csak, hogy Szerbia mindkét mérkőzését 10 emberrel játszotta: elképzelhető, hogy csak 11-en utaztak el, és mivel Ayo Mene-Ejegi megsérült, ezért nem is tudtak kiállni teljes létszámban. Furcsa viszont, hogy a krikettadatbázisok az első meccsnél felsorolják 11. emberként a sérült játékost (jelezve, hogy sérülés miatt hiányzott), a másodiknál viszont nem. Miért érdekes ez? Azért, mert ha szerepel az eredménylapon, mint hiányzó játékos, az akkor is beleszámít az egyéni statisztikáiba, mint lejátszott mérkőzés, de ha nem is szerepel, akkor nem. Kérdés, hogy csak hibásak-e az adatbázisok, vagy tényleg előfordulhat ilyen, hogy egy hivatalos meccsre csak 10 embert nevez be egy csapat. Mi még ilyennel nem találkoztunk.

Ha az egyéni teljesítményeket nézzük, akkor azt láthatjuk, hogy mind a legtöbb futást (63-at), mind a legtöbb kaput (4-et) egy-egy hazai játékos szerezte, név szerint Kayron Stagno és Nikhil Advani. De ha minket kérdeznének, hogy kit választottunk volna az egész sorozat összesített legjobb játékosának, mi Vukašin Zimonjićot választottuk volna, aki csak éppen, 1–1 futással és kapuval maradt el az imént említett két játékostól.

A két válogatott örökmérlege ez után a kis sorozat után úgy áll, hogy az eddigi 4 találkozójukból tehát mind a 4-et Gibraltár nyerte (mivel a fent említetteken kívül még soha nem találkoztak).


Alapból nem látható kép
×