Rövid meccs, tűzijáték, továbbjutott a Barbados

2024. október 2. – Szerző: Krikettgalaxis

Ritkán látható eset történt a CPL végselejtezőjén: az első félidő végén elromlott a világítás, ezért rengeteget kellett várni. Végül a lerövidített második félidőben a Barbados Royals nagy tűzijátékot rendezett, és simán lekergette az újrszámolt célt. A Trinbago Knight Riders így idén a negyedik helyen zárt.

Barbadosi tájkép (illusztráció)Barbadosi tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Itt az első igazán komoly meccs mindkét csapat számára: a csoportkör második felében már mindketten tudták, hogy továbbjutnak, így nem is biztos, hogy 100%-ot adtak bele minden alkalommal. Emiatt aztán csalóka lehetett az is, ha az utolsó néhány eredményüket néztük: a Trinbago két győzelem, míg a Barbados négy vereség (!) után érkezett meg a végselejtezőbe. De itt és most minden tiszta lappal indul, nem számít a múlt! A mérkőzést (ahogy az összeset mostantól kezdve) Guyanában, a providence-i stadionban rendezték, ami tehát semleges pálya a mai két együttesnek: ennek ellenére (természetesen) telt ház és kiváló hangulat fogadta őket.

A Trinidad hangulatát pedig tovább javíthatta, hogy felépült sérüléséből Sunil Narine, aki rögtön be is került a csapatba, csakúgy, mint Chris Jordan – méghozzá Shaqkere Parrist és Nathan Edwardot kiszorítva. Eközben az ellenfélnél is két csere volt: ott Kevin Wickham és Keshav Maharaj helyére érkezett vissza Rahkeem Cornwall és Obed McCoy.

A talaj ezúttal ütősbarátnak nézett ki, és a TKR az ütést is választotta. Narine visszatértét azonban nem sokáig élvezhették: ő ugyanis már a harmadik labdából búcsúzott egy gyönyörű Mahís Tíksana-féle kidobásból! De ahogy múltkor, úgy tehát máris az elején megjött a bombaformában levő Nicholas Pooran, aki Jason Royjal együtt lassan nekiállt följebbtornászni a pontszámot – sőt, az 5. játszmától nem is olyan lassan, akkor ugyanis 23 futást gyűjtöttek be 6 dobásból. De az erőfölény utolsó dobásából Roy egy szélesebb labdára rosszul mozdította rá az ütőjét, amiből elkapás lett: így az állás 54/2-re változott. A határesemények ezek után megritkultak, és a 10. játszma után is még csak 77/2-t mutatott az eredményjelző, Pooran pedig 37-en állt, 29 dobásból. A Pooran mögött jövő játékosok 20 körüli pontszámmal végeztek, ő viszont a végén begyorsítva 91-ig jött föl, 60 labdából. Csakhogy 19.1 után, nem sokkal 21 óra előtt két reflektortorony felmondta a szolgálatot, így 168/3-nál meg kellett szakítani a mérkőzést! A javítás majdnem két órába telt, így éppen azokban a pillanatokban lett kész, amikor annak a határán táncoltunk, hogy most az egész meccset le kell fújni (ekkor a TKR jutott volna tovább jobb alapszakaszbeli helyezése okán) vagy le lehet játszani egy 5-játszmás második félidőt. Szerencsére a második eset teljesült!

Az újraszámolt cél 60 lett a Barbados számára, 2 játszmányi erőfölénnyel. A kihívással Rovman Powell és Quinton de Kock nézett szembe az elején – de utóbbi nem sokáig: az ütősként az első játszmában kidobásból kiesett Narine most dobóként az első játszmában kidobta őt! Bejött helyre honfitársa, David Miller – neki viszont ezerszer jobban sikerült minden. Már az első játszmában bemutatott egy hatost, végül pedig a 3.3-tól a 4.2-ig tartó időszakban egy 4–4–6–1–6–6-ot, és máris megvolt a meccs! Amivel Miller mellesleg egy 17-labdás 50-est is összehozott maga számára.

Egy nap múlva a Guyana és a Saint Lucia összecsapásával folytatódik a CPL: az ottani győztes bejut a döntőbe, a vesztes pedig a most továbbjutó Royalsszal mérkőzhet meg pénteken (magyar idő szerint szombat hajnalban) a döntőbe jutásért.


Alapból nem látható kép
×