13 játékos helye dőlt el az SA20 árverésén

2024. október 2. – Szerző: Krikettgalaxis

Megtartották a 2025-ös dél-afrikai liga, az SA20 árverését, ahol a hat csapanak mindössze 13 lyukat kellett betömnie a keretében. A legtöbbért Reeza Hendricks kelt el, akit az MI Fokváros vett meg 4,3 millió randért (mai árfolyamon 89 millió forint).

Árverés (illusztráció)Árverés (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Összesen 188 játékos nevezett a világ számos tájáról a fiatal, de évről évre egyre komolyabbá váló SA20 tegnapi árverésére – de csupán 13 hely volt már kiadó, így nem nevezhető nagy szégyennek, ha valaki nem kelt el. Az ilyen nagy kimaradók közé tartozik a dél-afrikai játékosok közül például Temba Bavuma vagy éppen Tony de Zorzi. De ki is az a szerencsés 13, akit megvettek? Itt a teljes lista!

Az árverést egyébként az ismert Richard Madley vezette, aki egy évtizedig az IPL-árveréseken is elnökölt. További érdekesség, hogy korábban árverésen kívül is lehetett igazolni egy játékost (sőt, még év végéig lehet), és a Royals a 39 éves indiai Dines Kártikot igazolta le. Mint ismert: az aktív indiai játékosoknak a saját szövetségük tiltja, hogy külföldi ligákban szerepeljenek, de mivel Kártik már visszavonult, így lehetőség nyílt a szerződtetésére. Ezzel ő lesz az SA20 történetének első indiai játékosa.

Az SA20 2025-ös idénye január 9-én kezdődik.


Alapból nem látható kép
×