Győzelemmel kezdett Magyarország a T10-es Európa-bajnokságon

2024. október 7. – Szerző: Krikettgalaxis

A spanyoloroszági Málaga mellett 32 válogatott részvételével zajlik a Tíz10-es Eb, ahol Magyarország korábbi ranglistahelyezése alapján automatikusan a magasabb osztályban kezdte meg a szereplését. Első mérkőzésünkön máris győzelmet arattunk Ausztria fölött! Utána viszont sajnos egy Németország elleni vereség is becsúszott.

Piros-fehér-zöld (illusztráció)Piros-fehér-zöld (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Idén új lebonyolítással jelentkezik az Európai Kriketthálózat (ECN) által évente megszervezett Tíz10-es Európa-bajnokság. A torna két szintből áll, és a 32 résztvevő válogatott közül először 11 mérkőzött meg a második szinten, míg 20-an (plusz a tavalyi bajnok angolok) az első osztályban viaskodnak.

A másodosztály küzdelmei szeptember 23-tól október 2-ig tartottak, és a görög válogatott győzelmével végződtek, ami azt jelenti, hogy a hellének jövőre már az első osztályban szerepelhetnek. Az idei első osztály október 3-tól 14-ig zajlik, 4 darab ötös csoportban. Magyarország a B jelű csoportba került, ahol a bevezetőben már említett Ausztria és Németország mellett Románia és Dánia az ellenfeleink.

A magyar válogatott most is többnyire külföldi játékosokból állt, de szerepeltek benne magyar származásúak is: Des Fontaine Mark és Ainsworth Matthew (Matty) a Dunamenti Kenguruk csapatából, illetve Du Plooy Ximus is.

Az első meccsünkön Ausztriával találkoztunk. Itt az osztrák csapat 163 futást ért el a maga 10 játszmája alatt, és 5 kaput vesztett – az 5-ből két ütőst Du Plooy, míg egyet Des Fontaine ejtett ki. A nagy cél kergetése pedig igen jól sikerült a magyar csapatnak: elég volt hozzá 9 játszma, hogy Safi Mohammed Zahir vezérletével (aki 78 futást szerzett) beérjünk a célba. A második találkozón Németország egy kisebb célt állított fel: ekkor Des Fontaine ismét szerzett egy kaput, Ainsworth pedig kettőt is, így az ellenfél csak 141 pontig jutott. Viszont sajnos ezúttal ütőseink részéről Du Plooy 60 futásán kívül elmaradtak az igazán jó teljesítmények, így 30 futással kikaptunk.

A rájátszásba majd a négy csoport első helyezettje, valamint az angol csapat jut tovább (ami nem az első számú angol válogtottat jelenti, ugyanúgy, ahogy az írek és a skótok sem a legerősebb csapatukat küldték ide). A két legrosszabb eredményt elérő csapat viszont kiesik a második vonalba.


Alapból nem látható kép
×