Nem húzódott sokat az 5. nap, az angolok nagyot nyertek

2024. október 11. – Szerző: Krikettgalaxis

Történelmi méretű vereséggel végződött Pakisztán számára az első teszt: hiába értek el 500 fölötti pontot az első negyedben, most mégis több mint egy játékrésszel kikaptak az angoloktól. Ilyen még nem volt.

Az angolok büszkesége, a Big Ben (illusztráció)Az angolok büszkesége, a Big Ben (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Amikor elindult ez a mérkőzés, mondjuk egy–másfél nap után arról beszéltünk: kisebb csoda lenne, ha Anglia ebből valamit ki tudna hozni. Most, az ötödik nap elején már arról beszéltünk: nagyobb csoda lenne, ha Pakisztán ki tudná húzni döntetlenre. Hiszen hogyan is állunk most? A harmadik játékrészben tartunk, 115-ös pakisztáni hátránynál, és már 6 kaput elvesztettek – sőt, mivel Abrád Ahmed belázasodott és kórházba került, így csak három kapuvesztésre vannak a játékrészes (!) vereségtől. De ha esetleg sikerülne előnybe fordulniuk, Anglia akkor is rövid idő alatt várhatóan le tudná vadászni, amit le kell.

A mai nap programját egyébként kicsit átütemezték, mivel péntek van, amikor az iszlám vallás számára igen fontos imák zajlanak: emiatt az első mai menetet 2 és fél órásra tervezték, az ebédet pedig egy óra hosszúságúra – feltéve, hogy eljutunk egyáltalán eddig.

A pályán a kezdéskor a 7. rendű Szalmán Ága és a 8. rendű Ámir Dzsamál volt bent, 41, illetve 27 ponttal, ami egészen ígéretesnek nézett ki a magas rend gyenge kezdése után. Ötödik nap, már 37 játszmát túlélt labda, két jobbkezes ütős: angol részről logikusnak tűnt volna behozni dobni Jack Leachet, ám ők egyelőre sebes dobókkal kísérleteztek. Ami nem vezetett eredményre. A 42. játszmában Ága eljutott a maga 50-eséig, és bár a 45-ödikben Dzsamált csúnyán fejbe találta egy labda, de a sisaknak köszönhetően semmi baja nem lett, ahogy azt a kijövő orvos is megállapította – hamarosan a társulás már 100-ig is elért! Végül egy ivószünet után, a 49. játszmában érkezett meg Leach: aki a mai negyedik labdájából végzett is Ágával! LKE volt, amire Pakisztán persze kikérte a videózást, de nem azért, mert esetleg úgy látták volna, hogy van esély visszavonni az ítéletet – csak mert a szorult helyzet miatt muszáj volt. Aztán igaz, hogy Dzsamál 50-ese is éppen egy Leach-labdából lett meg, de aztán Leach lett az is, aki rövidesen lezárta a meccset: az 55. játszmában Sahín Sáh Afrídít és egy hatos után Naszím Sáhot is kiejtette – és mivel Abrár Ahmed nem volt elérhető, így ezzel a pakisztáni csapat elfogyott.

Anglia így egy játékrésszel és 47 futással nyert. A világon olyan még nem volt, hogy valaki 500 fölött zárja az első játékrészt, aztán játékrésszel kapjon ki – és olyanra is nagyon régen (1976-ban) volt példa, hogy Anglia egy ázsiai stadionban játékrésszel nyerjen!

Az eredménynek köszönhetően a tesztvébé tabelláján Pakisztán lesüllyedt az utolsó helyre, viszont Anglia továbbra is a negyedik helyen maradt.


Alapból nem látható kép
×