Lezajlott a megint felforgatott BPL játékosbörzéje

2024. október 14. – Szerző: Krikettgalaxis

Szinte minden évben változik néhány csapat tulajdonosa és általában ezáltal a neve is a bangladesi ligában, és így volt ez idén is. Egy megszűnő, egy visszatérő és két névváltó klub is akadt most. A mai börzén pedig kialakultak a keretek is.

Árverés (illusztráció)Árverés (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Régebben nagyon gyakori volt, hogy váltogatták egymást a csapatok a Bangladesh Premier League-ben: legtöbbször csak a nevük változott meg, de néha kiesett egy-egy város vagy bekerült egy új. Az elmúlt években egy kicsit stabilizálódni látszott a helyzet, a hirtelen jött kormánybuktatás azonban nem csak a politikát állította fejtetőre az országban, de a krikettet is. Számos országos testület átalakult, a korábbi tagok vagy akár vezetők egy része még az országot is elhagyta – és a BPL-kluboknál is volt jópár változás.

Megszűnt például az utóbbi időszak legsikeresebb csapata, a Comilla Victorians, akik az utolsó 3 idényben mindig bejutottak a döntőbe, és kétszer meg is nyerték azt. A Durdanto Dhaka neve Dhaka Capitalsre változott, a Chattogram Challengersből Chittagong Kings lett (ezt a nevet egyébként már viselték 2012-ben és 2013-ban), valamint újjáalakult a rádzssahí csapat, ezúttal Durbar Rajshahi néven.

A mai börzére 188 bangladesi játékos neve lett véglegesítve, míg a külföldiek közül eredetileg 439-en jelezték szándékukat, hogy játszanának a ligában. A csapatoknak legalább 12-fős keretet kellett összeállítaniuk (10–2-es hazai–külföldi megoszlásban), de összesen akár 14 hazai játékost is alkalmazhattak, és akárhány külföldit. A csapatok előre kijelölték múltkori keretükből, akiket megtartanak, néhány játékossal a börze előtt külön szerződést kötöttek, a maradék helyeket pedig most tölthették be ezen a mai, Dakkában tartott rendezvényen.

A következőkben egy válogatást közlünk a börzén kiválasztott legfontosabb (legismertebb) játékosokból:

A BPL 2025-ös szezonja várhatóan még idén, december 27-én elkezdődik, és februárig tart.


Alapból nem látható kép
×