Eső miatt nem zajlott játék az India–Új-Zéland teszt első napján

2024. október 16. – Szerző: Krikettgalaxis

Ki ne emlékezne rá, hogy alig több mint egy hónappal ezelőtt Új-Zéland Afganisztán elleni tesztje itt, Indiában teljesen elmaradt, mert mind az 5 napon vagy esett az eső, vagy ha nem, a pálya akkor is túl vizes és alkalmatlan volt? Most folytatódott Új-Zéland kálváriája: az India elleni első teszt első napja is játék nélkül telt az eső miatt.

Eső (illusztráció)Eső (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Új tesztsorozat, új izgalmak! A bombaformában levő India és a megjósolhatatlan Új-Zéland találkozója bármikor érdekes csemege, főleg 2021 óta, amikor éppen ez a két együttes vívott meg az első tesztvilágbajnokság döntőjében.

A helyszín ezúttal a bengalurui Csinnászvámí stadion volt, aminek szerencsére híresen jó a vízelvezető rendszere – és hogy ez miért fontos? Igen, azért. Mert a tervezett kezdés előtt bőséges csapadék áztatta a környéket, de még amikor elérkezett a várva várt indulás ideje, akkor is hullott az égből valamennyi, néha intenzíven, néha kevésbé. De jó vízelvezető ide vagy oda, a jelek nem voltak biztatóak. A város környékén a sok víztől meglazult talaj következtében már földcsuszamlásokról érkezett hír, a helyi iskolákban pedig rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el.

A várakozás csak tartott és tartott, már az ebédszünetre is sor került – ám hiába nézett ki többször úgy, hogy most már megjavul az idő, sőt, volt, amikor el is állt ez eső, aztán mégis mindig visszajött valami gyenge szemerkélés. A legbosszantóbb az volt, hogy gyakran ez olyan gyenge volt, hogy ha a játék már zajlott volna, akkor senkit sem zavart volna – de így elkezdeni nem lehetett. Tovább súlyosbította a helyzetet, hogy a videóbírózáshoz használt Sólyomszem technológiát még nem lehetett beállítani, mert régóta folyamatosan ponyvák alatt volt a dobósáv, így ha lekerül a ponyva, akkor még ezt a beállítást is el kellett volna végezni, ami becslések szerint másfél óráig tartott volna! Így aztán, amikor a teaszünetben újra esni kezdett az eső, és még további sötét felhők látszottak mindenfelé, lefújták az egész mai napot.


Alapból nem látható kép
×