Bemelegítésként Nepál 3–0-ra verte az USA-t

2024. október 21. – Szerző: Krikettgalaxis

Hamarosan folytatódik a világbajnokság 2. számú ligája, erre való felkészülésként pedig 3 NH20-on fogadták az amerikaiak Nepált. A háromból kettőt magabiztosan, egyet pedig holtverseny után szuperjátszmában nyertek meg a vendégek.

Nepáli táj (illusztráció)Nepáli táj (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A világbajnokság 2. ligája egy éveken át tartó sorozat, amelyben egy-egy fordulót mindig három válogatott játszik ENN formátumban. A következő forduló Amerikában lesz, a házigazda mellett pedig Nepál és Skócia vesz majd rajta részt.

Mostanában divattá vált, hogy egy-egy forduló előtt vagy után az abban részt vevő csapatok NH20-ban is megmérkőznek egymással – természetesen ez nem számít bele a ligába. Ezúttal nem mind a három, csak kettő: az USA és Nepál vett részt egy ilyen NH20-as sorozaton, méghozzá ellentétben a legutóbbi fordulókkal, nem utána, hanem előtte. Mindegyik mérkőzésre a Dallas melletti Grand Prairie-ben került sor, és itt lesznek majd az ENN-ek is. Amint a bevezetőben is említettük, most Nepál kettő egyértelmű sikert aratott, viszont volt egy nagyon szoros meccs is, ami holtversenyre végződött, végül a szuperjátszmát szintén Nepál húzta be. A részletes eredménylapok megtekinthetők itt:

A sorozatban a legtöbb futást (142-t) a nepáli Kusal Bhurtel gyűjtötte be, míg a dobók közül 5–5 kapuval egy-egy amerikai (Jasdeep Singh) és nepáli (Szompál Kámí) játékos volt a legeredményesebb. Kámít az egész sorozat legjobbjának is megválasztották: egyrészt azért, mert az utolsó meccsen 3 kapuja közül kettő két nyitó ütősé volt, másrészt pedig a második mérkőzés holtversenyre mentésében majd a szuperjátszma megnyerésében is hatalmas szerepe volt: a 20. játszmában csak 4 futást hagyott az amerikaiaknak, miközben két ütőst kiejtett, majd a szuperjátszmában szintén két kaput szerzett (ezek nem számítanak bele a statisztikákba).

Holnap és holnapután az amerikaiak második számú csapata (az A-válogatottjuk) még játszik egy-egy nem hivatalos felkészülési meccset Nepállal és Skóciával, majd október 25-én élesben is indul a ligaforduló.


Alapból nem látható kép
×