Izgalmas sorozaton Namíbia 3–2-re verte Ománt

2024. április 7. – Szerző: Krikettgalaxis

A világbajnokságra készülő Omán és Namíbia öt NH20-on csapott össze előbbiek otthonában. Az elsőt még Namíbia nyerte, aztán Omán fordított – majd Namíbia is fordított, így 2–3 lett az eredmény az afrikaiak javára.

Kietlen táj Namíbiában (illusztráció)Kietlen táj Namíbiában (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Valljuk be, egy olyan világbajnoki csoportból, ahol ott van Ausztrália és Anglia, nincs túl sok esélye továbbjutni egy kisebb válogatottnak: márpedig Omán és Namíbia is abba a B jelű csoportba került, ahol (egyébként még Skócia mellett) ez a két óriás is rájuk vár. Ettől függetlenül nyilván nem feltartott kézzel indulnak majd neki júniusban a küzdelmeknek, így, hogy esélyeiket (legalább a harmadik helyre) meg tudják növelni, most egymás ellen játszottak 5 felkészülési meccset az ománi, el-ámráti pályán.

Az eredménylapok itt érhetők el:

A futásranglista élén 160-nal a namíbiai Jean-Pierre Kotze végzett, míg a legtöbb kaput, szám szerint 8-at, szintén egy namíbiai játékos, Gerhard Erasmus szerezte.

Mivel a két válogatott egyszer (közel 5 éve) már találkozott egyszer, és akkor is az afrikaiak nyertek, így az örökmérlegük jelenleg 4–2 Namíbia javára.


Alapból nem látható kép
×