A Gudzsarát vitte az alsóházi rangadót

2024. április 21. – Szerző: Krikettgalaxis

Nem sokan hitték volna az előző évek alapján, de bizony megtörtént, hogy a Gujarat Titans az idény felénél valahol a tabella végefelé tartózkodik majd. Mai győzelmükkel viszont, amelyet a még náluk is lejjebb helyezkedő Punjab Kings ellen arattak, megindultak fölfelé.

A Hathíszinh dzsainista templom Ahmadábádban (illusztráció)A Hathíszinh dzsainista templom Ahmadábádban (illusztráció)

A kép szerzője: Kalyan Shah (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

A Delhi Capitals csak tegnap játszotta első idei meccsét az igazi hazai pályáján – velük szemben a Punjab Kings ma az utolsót. Ma még mullánpuri stadionjukban szerepeltek, de a hátralevő összecsapásaikat vagy idegenben, vagy semleges pályán, az északkeleti országrészben kell majd megvívniuk. De eddig úgy tűnt: a csapatnak eléggé mindegy, hogy hol játszik, hiszen sem itt, sem másutt nem igazán ment nekik jól, és mindössze két győzelmük közül is csak az egyik született otthon. De talán nem kellett rettegniük a Titanstól sem: ők is egyszer tudtak csak nyerni idegenben.

A királyok nem változtattak a múltkori összeállításukon, ami azt jelentette, hogy sérülése miatt Sikhar Dhavan még ma sem volt elérhető. A gudzsarátiak viszont egyet cseréltek: náluk Spencer Johnson helyére az afgán mindenes, Azmatulláh Omarzí került be.

Az ütést választó hazaiaknál ezúttal is nyitóként jött be a pótkapitány, Sam Curran, de ebből a felállásból most többet ki tudtak hozni, mint legutóbb. Akkor Curran és Prabhszimran Szinh gyorsan kiesett, most viszont egy több mint 50-es társulást hoztak össze így mindjárt az elején, ráadásul annak ellenére az erőfölényen belül, hogy közben két nagyon takarékos játszmát is le tudott hozni Omarzí és Rásid Hán. Hamarosan viszont elkezdtek nagyon fogyatkozni a kapuk: bár az elsőt például Mohit Sarmá szerezte, aki közepes sebességű dobó, de majdnem az összes többit már a pörgetők, főként Ravisrínivászan Száí Kisor vezérletével, aki egymaga négyet gyűjtött be. Lehet, hogy sokan vannak, akik már unták a rengeteg 200-pontos játékrészt az IPL-ben: ők most valószínűleg örvendtek a lassú haladásnak – kivéve, ha éppenséggel a Pandzsáb szurkolói. A csapat pontaránya ugyanis lényegében a 2. játszma óta folyamatosan csökkent, csak a legvégén tudtak egy kicsit begyorsítani Harprít Brár néhány határjának köszönhetően. Érdekesség, hogy a titánok játékosa, Sáhrukh Khán közel háromtucat IPL-meccs után ma először dobással is megpróbálkozott a 17. játszmában, és mindjárt az első kísérletét meg is adta a játékvezető LKE-re Harprít Szinh ellen! Igaz, a videózás során kiderült, hogy a labda mellément volna, így mégsem lett meg neki az Adam Gilchrist-pillanat! (Gilchrist közel 100 IPL-meccset játszott le, ami alatt egyetlen egy dobást eresztett meg, abból pedig (győztes) kapu született.) Végül a Pandzsáb 142 ponttal fejezte be a félidőt.

Nem mondhatjuk, hogy a titánok ész nélkül nekiálltak volna püfölni a labdát a kergetés elején – de hát nem is volt rá szükségük. Bőven belefért nekik Riddhimán Száhá korai elvesztése is: az erőfölény végén látott 44/1 máskor nem tűnt volna annyira jónak, de ma simán. Sőt, miután 9 játszma elteltével Subman Gilnek és Száín Szudarsannak köszönhetően már 65/1 volt az állás, szinte eldőlni látszott az egész meccs. Liam Livingstone és Kagiso Rabada ugyanakkor másként vélekedett: a következő 3 játszmában csak 13 pontot hagytak az ellenfélnek, miközben Livingstone Gilt és a helyére bejövő David Millert is kiejtette: az esélyek ugyan nem nagyon billentek vissza a Pandzsáb térfelére, de egy kicsit azért csak megmozdult a mérleg. Végül a mutatót Ráhul Tevatijá pofozta a helyére: az ütős 18 dobásból szerzett 36 pontjával csapata legjobbja lett, és elérte, hogy még beleférjen egy 2 kaput hozó Harsal Patel-játszma is a végére, a titánok győzelme így se forogjon veszélyben – aztán Tevatijá 19.1-ben bemutatott négyese pedig a célvonalon is átlendítette a Gudzsarátot.

A Kings a mai kudarc következtében maradt a 9. helyen, viszont a Titans kettőt előrelépve már a hatodik, de ha az NFA-juk jobb lenne, pontszám alapján akár a negyedik helyen is állhatnának.


Alapból nem látható kép
×