Felmentették Szandíp Lámicshánét a nemi erőszak vádja alól

2024. május 16. – Szerző: Krikettgalaxis

Négy hónappal ezelőtt írtunk róla, hogy Szandíp Lámicsháne, az egyik legjobb nepáli krikettező, érthetetlenül súlyos büntetést kapott nemi erőszakért, miközben több kétely is felmerült az üggyel kapcsolatban. A bíróság most végül bizonyíték hiányában mégis felmentette!

Bonyodalmas kapcsolat (illusztráció)Bonyodalmas kapcsolat (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Lámicshánét azért ítélték el januárban, mert a gyanú szerint 2022-ben nemi erőszakot követett el egy szállodában. Az ítélet annak ellenére született meg, hogy egyrészt a krikettező következetesen tagadta a vádakat, másrészt az állítólagos áldozatról az is kiderült, hogy később hazudott az életkorával kapcsolatban. Az ítélet 8 év börtön mellett pénzbüntetésről is szólt.

Most azonban a nepáli legfelsőbb bíróság kimondta: nincs bizonyíték Lámicsháne ellen, így felmentették a vádak alól. Természetesen így a kriketthez is visszatérhet a kiváló dobó: akár még a világbajnoki keretbe is bekerülhet, ahonnan múltkor még kihagyták – de mivel május 25. a végleges keretek bejelentési határideje, így még van idő megváltoztatni a már közzétett névsort. Igaz, a nepáli válogatott kiválasztott emberei már ott vannak a vébé helyszínén, a Karib-térségben: egészen pontosan Saint Vincent szigetén edzenek. Később innen utaznak majd az USA-ban, ahol az első meccsük lesz, június 4-én, Hollandia ellen.


Alapból nem látható kép
×