Két csapat sorsát is eldöntötte a mai haidarábádi eső

2024. május 16. – Szerző: Krikettgalaxis

Ismét elmaradt egy IPL-mérkőzés az eső miatt, méghozzá a Sunrisers Hyderabad és a Gujarat Titans között. Ez ezúttal a nem is érintett Delhi Capitalsnek hozott rossz híreket, ugyanis ők is elvesztették az esélyüket, viszont a Sunrisers továbbjutása most már 100%.

Eső (illusztráció)Eső (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

India jelentős részét óriási hőhullám sújtotta az elmúlt hetekben, így sok tíz- és százmillió ember számára nyilvánvalóban megkönnyebbülést jelent a megérkező eső. Ám mint a legjobb dolgoknak általában, ennek is megvan az árnyoldala: krikettezni így nem lehet.

Az idei IPL-szezon első meccse, amely eső miatt elmaradt, 3 nappal ezelőtt lett volna Ahmadábádban: akkor a Titans a Kalkuttát fogadta volna. Ma ugyancsak a Titans lett volna az egyik résztvevő, viszont 886 kilométerrel odébb, Hajdarábádban, a Sunrisers vendégeként. A titánok egyébként már múltkor is egy különleges, levendulaszínű mezben terveztek pályára lépni egy mellrákkal kapcsolatos figyelemfelhívó kampány részeként, de mivel akkor nem tudtak, így ide is magukkal hozták ezt a furcsa ruházatot, hogy majd most felvegyék: erre viszont most sem volt lehetőségük.

A lila meznél azonban fontosabb dolgok is kockán forogtak. A Gudzsarát éppen a múltkor elmaradt meccs miatt mondhatott le a továbbjutásról, ma pedig, mint a bevezetőben is írtuk, a Delhi számára ért véget a torna a pontosztozkodás miatt. A fővárosiak egyetlen reménysége az lett volna, ha a Sunrisers kikap (de önmagában még ez sem lett volna nekik elég), viszont mivel a narancsok 1 ponttal gazdagodtak, a Capitals biztosan nem előzheti le őket. Sőt, így már a Royal Challengers és a Super Giants sem: ez pedig azt jelenti, hogy a Sunrisers személyében máris meglett a rájátszás harmadik biztos résztvevője!

Az utolsó kiadó helyért még hárman harcolnak, de a három közül a Lakhnau nem komoly vetélkedő fél: nekik valami akkora győzelmet kellene aratniuk holnap a Mumbai ellen, ami teljes képtelenség, így nyugodtan mondhatjuk azt, hogy az RCB és a CSK közül fog kikerülni a negyedik továbbjutó. És milyen jóságos a sors? Ez a két csapat holnapután éppen egymás ellen játssza az utolsó meccsét, így szinte egy előrehozott egyenes kieséses összecsapást láthatunk majd! Bár azt tegyük hozzá, hogy ha az RCB nyer, akkor még csak pontegyenlőség lesz közöttük, és mivel a bengaluruiaknak kicsit rosszabb az NFA-ja, így ha ez a győzelem túl kicsi arányú lesz, akkor is a Csennai jut tovább!


Alapból nem látható kép
×